Rusija grįžta į Sovietų Sąjungos laikus. Prasideda masinė konfiskacija  ()

Turto konfiskavimo banga vis labiau nukreipta į civilinę ekonomiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia ėmėsi konfiskuoti Rusijoje įsikūrusio didelio degtinės gamintojo, kurio įkūrėjas iš Ukrainos anksčiau buvo apkaltintas Kyjivo ginkluotųjų pajėgų finansavimu, turtą.

Rusijos generalinė prokuratūra antradienį pateikė ieškinį Kursko srities teismui, prašydama sustabdyti keturių distiliuotojų, priklausančių Ukrainos verslininko Jevheno Černiako įkurtai tarptautinei bendrovei „Global Spirits Holding“, darbą dėl įtariamo dalyvavimo „ekstremistinėje veikloje“.

Ieškinyje nurodyti distiliuotojai buvo „Russky Sever“, „Standart Kačestva“, „Rodnik i K“ ir „Brand Group Corporation Limited“. Taip pat byloje buvo minimi keturi kaltinamieji.

[Vokietija+Kuponai!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausi rinkos lyderio 3D spausdintuvai, žavintys apžvalgininkus - „nuostabūs! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality Ender-3 V3 SE“, „Creality K1C“)
1868 3

Ypatingai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausi vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvai

Nuostabūs apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Verslo dienraštis „Kommersant“, remdamasis anoniminiais šaltiniais, pranešė, kad Rusijos valdžia nori distiliuotojų akcijas ir akcijų paketus perleisti valstybei, taip pat uždrausti jų savininkams dirbti Rusijoje.

2023 m. birželį Rusijos tyrėjai apkaltino „Global Spirits“ įkūrėją J. Černiaką remiant terorizmą dėl to, kad jis Ukrainos kariuomenei pervedė daugiau nei 1 milijardą rublių (11 mln. USD). Kyjivas tuo tarpu apkaltino J. Černiaką sumokėjus Rusijos valstybei 157 mln. dolerių.

J. Černiako bendražygiai rusai Aleksandras Bespalovas ir Andrejus Lazutinas buvo sulaikyti praėjusiais metais dėl įtarimų kyšininkavimu.

 

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi anoniminiais šaltiniais, antradienį pranešė, kad keturi nenustatyti kaltinamieji Kursko srities ieškinyje yra J. Černiakas, A. Bespalovas, A. Lazutinas, taip pat vyras, vardu Ivanas Kurbakovas.

Nuo karo pradžios Rusijos valdžia siekė nacionalizuoti pagrindinius šalies gynybos pramonės turtus, siekdama įvesti didesnę karinės gamybos kontrolę.

Tačiau turto konfiskavimo banga vis labiau nukreipta į civilinę ekonomiką, o didžiausias Rusijos vyndaris ir makaronų gamintojas neseniai perėjo valstybės kontrolėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(17)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()