Didžiulis sukrėtimas Rusijoje. Nelaukta žinia. Kas nutiko Gerasimovui  ()

Anot Kremliaus vadovo, V. Gerasimovas dirbs su S. Šoigu.


Susirinkimas pas V. Putiną
Susirinkimas pas V. Putiną
© Stop kadras | http://kremlin.ru/events/president/news/74030

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-16 Didžiulis sukrėtimas Rusijoje. Nelaukta žinia. Kas nutiko Gerasimovui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad neplanuoja keisti Rusijos generalinio štabo personalo po to, kai anksčiau šią savaitę buvo nušalintas ilgametis gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Panašu, kad generolas Valerijus Gerasimovas išlaikys Rusijos generalinio štabo – centrinio šalies ginkluotųjų pajėgų valdymo organo – vado pareigas, nepaisant vykstančio vyriausybės sukrėtimo, kai V. Putinas pradeda penktąją prezidento kadenciją.

Kadangi V. Gerasimovas yra tiesiogiai pavaldus Rusijos lyderiui, šis žingsnis rodo, kad naujasis gynybos ministras Andrejus Belousovas, ekonomistas ir buvęs pirmasis ministro pirmininko pavaduotojas, turės mažai įtakos kasdieniams sprendimams mūšio lauke Ukrainoje.

[Vokietija] Daugiafunkcės net 2500W galios mini staklės! Fantastiškas daiktas DIY projektams ir remonto darbams. Pjauna medį, plyteles, plastiką ir kt.
2539 1

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams, atliekant remonto darbus ir kt.

Išsamiau

„Kalbant apie Generalinį štabą ir visą struktūrą, užtikrinančią kovines operacijas, čia nėra jokių pokyčių ir jokių planuojamų pakeitimų“, – sakė V. Putinas aukščiausių generolų, kuriuose dalyvavo V. Gerasimovas, A. Belousovas ir jo pirmtakas, naujasis Saugumo Tarybos sekretorius, susitikime. 

„Noriu, kad tai būtų aišku visiems“, – pridūrė jis.

V. Putinas pareiškė, kad „ritmingai ir sėkmingai veikia kovinių operacijų padalinys ir jokių pokyčių čia nenumatoma“, taip pat išreiškė pasitikėjimą Rusijos pajėgų pozicijomis Ukrainoje.

 

Anot Kremliaus vadovo, V. Gerasimovas dirbs su S. Šoigu, kuris taip pat vadovaus prezidentinei gynybos pramonės komisijai, siekdamas „užtikrinti mūsų įsipareigojimus partneriams tiekiant ginklus užsienio rinkoms“, o pirmenybę teikia „šalies ginkluotųjų pajėgų poreikiams“.

V. Putinas taip pat paaiškino, kad A. Belousovą gynybos ministru nusprendė paskirti dėl Rusijos gynybos ir saugumo išlaidų, kurios, pasak prezidento, 2024 metais sudarys „šiek tiek daugiau nei 8,7 proc.“.

„Žinoma, jis [A. Belousovas] puikiai supranta, ką reikia padaryti, kad viso saugumo bloko ekonomika – ir Gynybos ministerija, kaip pagrindinė jos grandis – būtų integruota į bendrą ekonomiką“, – sakė V. Putinas.

 

„Tai nepaprastai svarbu, nes tai apima novatorišką pramonės plėtrą, kartu atsižvelgiant į ekonomines ir biudžetines galimybes“, – pridūrė jis.

V. Gerasimovo, kaip generalinio štabo vado, ateitis ilgą laiką buvo abejotina dėl jo nepopuliarumo ir elgesio  kare Ukrainoje. Nors V. Putinas trečiadienį siekė numalšinti įtarimus, kad netrukus gali nušalinti generolą, kai kurie analitikai spėja, kad pats A. Beolusovas galėtų pakeisti V. Gerasimovą, kai šis įsitvirtins gynybos ministro pareigose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()