Įtariami „Wagner“ samdiniai. Rusijoje aptikta tai, ko ten neturėtų būti  ()

Rusijos snaiperiai kare prieš Ukrainą naudoja austriškus šautuvus.


„Steyr Mannlicher“ šautuvai
„Steyr Mannlicher“ šautuvai
© Andrew Bossi, CC BY-SA 2.5 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:1626_-_Salzburg_-_Festung_Hohensalzburg_-_Repetier.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad ES įvedė ginklų tiekimo į Rusiją eksporto apribojimus, Rusijos bendrovės ir toliau gavo naujų siuntų Austrijoje pagamintų „Steyr Mannlicher“ šautuvų. Vien 2024 m. vasario mėn. buvo importuota 11 snaiperinių šautuvų, rodo tyrimas.

Tyrimo duomenimis, per pastaruosius dvejus metus į Rusiją buvo importuoti mažiausiai 169 Austrijoje pagaminti „Steyr Mannlicher“ šautuvai ir pistoletai, nepaisant ES sankcijų Rusijai, taikytų Rusijai po Krymo aneksijos 2014 metais.

Nors Austrija smerkia Rusijos agresiją ir teikia humanitarinę pagalbą Ukrainai, ji vis dar išlaiko neutralumą šiame kare ir nepritaria ginklų siuntimui į Ukrainą, rašo „The Insider“.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2757 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tyrimas pagal atvirus šaltinius patvirtino, kad mažiausiai penkių skirtingų oficialių Rusijos armijos brigadų snaiperiai naudoja austrų „Steyr Mannlicher“ šautuvus.

Šie austriški šautuvai yra populiarūs tarp Rusijos armijos ir saugumo pajėgų snaiperių, įskaitant Federalinę apsaugos tarnybą (FSO), atsakingą už prezidento Vladimiro Putino saugumą, Rusijos „Wagner“ grupės samdinius Sirijoje ir Libijoje bei Ukrainoje kariaujančius jūrų pėstininkus.

 

Reaguodama į Krymo aneksiją, ES įvedė ginklų tiekimo Rusijai eksporto apribojimus, o tai reiškė, kad oficialūs austrų gamintojo „Steyr Mannlicher“ ir jo Rusijos partnerių ryšiai nutrūko. Tačiau tyrimo metu nustatyta, kad Rusijos įmonės ir toliau gauna naujų šių ginklų siuntų.

Didžiausias šių austriškų šautuvų importuotojas iš Rusijos yra „LLC Armory Salon Arsenal“, kuris, kaip pranešama, 2024 m. vasario mėn. gavo 11 „Steyr Mannlicher“ šautuvų. Dvi kitos Rusijos įmonės, „LLC „Hunter-Ru“ ir „Test-Weapons‘, importavo 20 „Steyr Mannlicher“ šautuvų ir 65 „Steyr A2 MF“ pistoletus. 

 

Anksčiau buvo nustatyta, kad didžiausia Italijos šaunamųjų ginklų gamintoja „Beretta“ siųsdavo ginklus ir šaudmenis į Rusiją, apeinant nuo 2014 m. taikomas ES sankcijas. „Beretta“ platintojas Rusijoje „Russkiy Orel“ nuo 2022 m. Ukrainos invazijos importavo daugiau nei 835 000 šovinių ir 5 900 šaunamųjų ginklų.

ES siekia iki 2024 metų birželio pabaigos parengti naują 14-ąjį sankcijų Rusijai paketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(8)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()