„Vakarai leido tam įvykti.“ Situacija rimta. Ką daro Putinas  (1)

„Svarbiausias dalykas, kurį Vakarai turi suprasti, yra tai, kad mes labai greitai atsidūrėme padėtyje, vedančioje į karą, kol to nesuprasime, negalėsime tam užkirsti kelio“, – rašo „The Telegraph“.



© The Russian Presidential Press and Information Office (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:President_Vladimir_Putin_with_President_of_China_Xi_Jinping.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų ekspertai mano, kad pasaulis juda naujo Šaltojo karo link. Rusija ir Kinija jau tam pasiruošusios, bet Europa vis dar miega.

Apie tai rašo „The Telegraph“.

Putino sėkmė Ukrainoje tiesiogiai veikia Taivano likimą

Xi Jinpingo Kinijai labiau pasisekė nei Putino Rusijai, bandant įvesti savo diktatorišką valdžią visame pasaulyje. „Juostos ir kelio iniciatyva“ yra didelis strateginis tinklas, kurio tikslas – perduoti jūrų ir sausumos kelių, taigi ir gamtos išteklių srautų, kontrolę Kinijai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, žaidimų kėdės su masažo funkcija, 3D spausdintuvai, lituoklio antgaliai, masažuokliai ir uodų gaudyklės (Video)
3067 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

2) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

3) „Artillery SW X4 Pro“ - 3D spausdintuvas

4) „Drillpro“ - 10 vnt. T12 tipo lituoklio antgalių rinkinys

5) „KONKA A1-8D“ daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

6) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Praėjusiais metais prezidentas Putinas lankėsi Kinijos nacionaliniame archyve ir peržiūrėjo „didžiosios Čin dinastijos sudarytą žemėlapį“, kuriame matyti, kad Taivanas ir įvairios Japonijos salos buvo Kinijos imperijos dalis.

Abiejose šalyse patriotizmas beveik tiesiogine prasme naudojamas kaip ginklas, pateisinantis imperializmo plėtrą.

„Vakarai leido tam įvykti. Putinas kelis kartus išbandė mūsų ryžtą neleisti Europos sienų keisti jėga – ypač 2014 m. Kryme. Jis sužinojo, kad nesame pasiruošę, ir pasinaudojo savo galimybe. Jis nebuvo nugalėtas ir laisvai persiginklavo“, – praneša „The Telegraph“.

Raudonos linijos sąjungininkams

 

Irano atveju, ypač per Baracko Obamos prezidentavimą, pasaulis susidūrė su branduolinio ginklo platinimu.

„Prezidentas Joe Bidenas turi keistą įprotį remti sąjungininkes – Ukrainą, Izraelį – ir tada viešai pasakyti, ko jos neturėtų daryti, pavyzdžiui, pulti Rafahą ar paleisti JAV pagamintas raketas į Rusiją. Raudonos linijos paprastai nubrėžiamos siekiant atgrasyti priešus: Bidenas naudoja jas savo draugams tramdyti. Nenuostabu, kad Taivane sklinda Kinijos propaganda su ypatinga fraze, kuri sako, kad Amerika, kad ir ką sakytų, šios vietos neapgins“, – rašo „The Telegraph“.

 

Žinoma, šioms problemoms spręsti vienintelė priemonė yra galingas atgrasymas, lydimas didelės jėgos ir pernelyg didelių ekonominių sankcijų.

„Tačiau svarbiausias dalykas, kurį Vakarai turi suprasti, yra tai, kad mes labai greitai atsidūrėme padėtyje, vedančioje į karą, kol to nesuprasime, negalėsime tam užkirsti kelio“, – rašo „The Telegraph“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)