Sužlugdytas perversmas. Ant kojų pakelta armija. Kas vyksta (Video)  ()

Skelbiama apie neramumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kongo Demokratinės Respublikos (Kongo DR) kariuomenė sekmadienį užkirto kelią bandymui surengti perversmą sostinėje Kinšasoje.

Kariuomenės atstovas per televiziją paskelbė, kad bandymas nuversti prezidentą Felixą Tshisekedi buvo sužlugdytas, keli žmonės buvo sulaikyti ir padėtis kontroliuojama.

Gegužės 19 dienos rytą ginkluoti žmonės užpuolė buvusio prezidentūros vadovo Vitalo Kamerhe namus. Liudininkai pasakojo, kad apie 20 žmonių karinio stiliaus uniformomis užpuolė pastatą, kilo susišaudymas su apsaugos darbuotojais.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad užpuolikai buvo susiję su Naujojo Zairo judėjimu.

Paskelbtuose vaizdo įrašuose perversmininkai pareiškė, kad nuo šiandien Kongo DR nebeegzistuoja, vietoje jos skelbiamas Zairas*. Ant jų uniformų matyti Zairo vėlaivos.

*Kongo DR buvo vadinama Zairu 1971-1997 metais valdant diktatoriui Mobutu Sese Seko.

Zairo vėliava

File:Flag of Zaire (1971–1997).svg

 

Per išpuolį prieš Kamerhės namus žuvo du sargybiniai ir vienas užpuolikas, pranešė Kamerhės atstovas spaudai. Teritorijoje, kurioje yra Kamerhe namas, taip pat yra kelių šalių ambasados.

 

Kongo DR armija paskelbė, kad tarp sulaikytųjų yra keli užsienio piliečiai.

Kongo DR veikia maždaug ne viena sukilėlių grupė. Žymiausia ir gausiausia yra Kovo 23-osios judėjimas (M23). Grupė sulaukia paramos iš Kongo kaimyninės Ruandos. Pati Ruanda tai neigia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(4)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()