„To dar nėra buvę.“ Įvyko „šimtmečio kova“. Ukraina skelbia pergalę (Video)  (1)

„Ukrainiečiai smūgiuoja galingai! Galiausiai visi mūsų priešininkai bus nugalėti... ”


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-20 „To dar nėra buvę.“ Įvyko „šimtmečio kova“. Ukraina skelbia pergalę (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 19-osios naktį Rijado (Saudo Arabija) „Kingdom“ arenoje (Saudo Arabija) neperdedant įvyko „šimtmečio kova“. Ukrainietis Oleksandras Usykas iškovojo absoliutaus pasaulio čempiono titulą pagal WBA, WBO, IBF ir WBC versijas, įveikęs britą Tysoną Fury. 

Kovoje Usykas apgynė WBA, WBO ir IBF diržus ir kovojo dėl WBC diržo, kurį turėjo Fury. Tai buvo pirmoji kova dėl absoliutaus pasaulio čempiono titulo sunkiasvorių kategorijoje. Iki šio vakaro niekas nebuvo iškovojęs keturių svarbiausių titulų vienu metu. 

Varžybos truko 12 raundų. Ukrainietis buvo pastebimai aktyvesnis už savo varžovą britą: 8-ajame raunde smūgiu jis sukėlė Fury kraujavimą iš nosies, o 9-ajame raunde nokautavo varžovą. Kovos pabaigoje britų boksininkas buvo gerokai išsekęs, tačiau išsilaikė. Pabaigoje teisėjai pergalę skyrė ukrainiečiui: 115-112 Usyko naudai, 114-113 Fury naudai ir dar kartą 114-113 Usyko naudai.

[EU+Kuponai] Specialus išpardavimas! Storų ratų el. dviračiai, net 2000W el. paspirtukai, robotai siurbliai, 4K vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4014

Specialus išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Touroll S1“ - storų ratų el. dviratis

3) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

4) „JMGO N1 Ultra 4K“ - aukščiausios klasės lazerinis DLP vaizdo projektorius tiems, kurie ieško maksimumo

Išsamiau

Pasibaigus kovai ir paskelbus rezultatą buvo jaudinanti akimirka. Usykas viešai kreipėsi į savo mirusį tėvą ukrainiečių kalba: „Tėti, ar girdi? Mes tai padarėme!“. Be to, Usykas į ringą įžengė vilkėdamas kazoko kostiumą ir etmono kepurę. 

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis asmeniškai reagavo į O. Usyko pergalę. Jis pasveikino čempioną ir visą Ukrainą su išskirtine pergale Rijade„Ukrainiečiai smūgiuoja galingai! Galiausiai visi mūsų priešininkai bus nugalėti... Ukrainiečių ištvermė ir jėga gimdo ukrainiečių pergalę”, – parašė prezidentas. 

 

Ukrainietis Oleksandras Usykas yra vienas ryškiausių šiuolaikinio pasaulio bokso atstovų. Jis gimė 1987 m. Simferopolyje. Boksu susidomėjo būdamas 15 metų, o į profesionalų boksą atėjo 2013 metais. Jau po 5 metų (2018 m.) jis tapo absoliučiu pirmojo sunkaus svorio (iki 90,7 kg) pasaulio čempionu, iškovojęs visus svarbiausius titulus (WBC, WBO, WBA, IBF). 2021 m. ukrainietis perėjo į supersunkiasvorių kategoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(7)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)