Niekas neišgyveno. Rastas Raisi kūnas. Pirmieji katastrofos vaizdai (Foto, Video)  ()

Po kelias valandas trukusių paieškų kalnuotame regione, Irano pareigūnų kūnai buvo rasti.


Bell 212
Bell 212
© Akradecki, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kachina-b212-N212KA-030909-02cr.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-20 Niekas neišgyveno. Rastas Raisi kūnas. Pirmieji katastrofos vaizdai (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, gegužės 19 d., per sraigtasparnio katastrofą žuvo 63 metų Irano prezidentas Ebrahimas Raisi, šalies užsienio reikalų ministras ir kiti pareigūnai. Jų kūnai buvo rasti po kelias valandas trukusių paieškų kalnuotame šalies šiaurės rytų regione. Tai praneša „Associated Press“.

Sraigtasparnis „Bell 212“ su Irano prezidentu Ebrahimu Raisi „kietai nusileido“ ir sudužo netoli Irano Džolfos (Jolfa) miesto, esančio palei Azerbaidžano sieną.

Be Raisi, sraigtasparnyje buvo dar keli aukšto rango pareigūnai: 60-metis užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras Abdollahianas ir Rytų Azerbaidžano provincijos (nepainioti su Azerbaidžanu) gubernatorius Mohammadas Ali Al Hashemas, taip pat kiti pareigūnai ir asmens sargybiniai.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
3780 7

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak agentūros IRNA, vietos gyventojai pasakojo, kad sraigtasparnis sudužo miške netoli Uzi kaimo. Ten buvo išsiųsta 20 gelbėtojų komandų.

Pirmieji vaizdai

Internete paskelbtas dronu nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame, matyti prezidento Raisi sraigtasparnio „Bell 212“ nuolaužos. Matyti sraigtasparnio uodega šalia didelio išdegintos žemės ploto ant kalvos šlaito, nusėto nuolaužomis.

 

Prezidentas ir jo aplinka skrido iš Azerbaidžano. Prezidento oro kortežą sudarė trys sraigtasparniai, vienas jų „kietai nusileido“ dėl prasto matomumo ir rūko. Dėl blogų oro sąlygų gelbėtojų komandoms sunku pasiekti nelaimės vietą.

Raisi buvo nuvykęs į Azerbaidžaną ir kartu su šios šalies prezidentu Ilhamu Aliyevu atidarė užtvanką – trečiąją, kurią kartu abi šalys pastatė ant Arakso upės. Po to jis keliavo po Irano Rytų Azerbaidžano provinciją.

 

 

Prezidento sraigtasparnio katastrofa įvyko Artimuosiuose Rytuose išaugus įtampai dėl Izraelio ir „Hamas“ karo. Praėjusį mėnesį Iranas surengė dronų ir raketų ataką prieš Izraelį.

Valdant Raisi, Iranas sugebėjo sodrinti uraną ir, kaip niekada anksčiau, priartėjo prie branduolinių ginklų kūrimo, o tai dar labiau paaštrino santykius su Vakarais.

Irano valstybinė televizija neatskleidė sraigtasparnio katastrofos priežasties.

Šventimas gatvėse

Pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose Irano gyventojai švenčia Irano prezidento žūtį. Šaudomi fejerverkai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()