Ironiška. Medvedevas susipyko su rusišku dirbtiniu intelektu. Reikalauja keršto  ()

Nesugebėjo atsakyti į neutralius klausimus.


D. Medvedevas
D. Medvedevas
© Kremlin.ru, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dmitry_Medvedev_official_large_photo_-1.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 Ironiška. Medvedevas susipyko su rusišku dirbtiniu intelektu. Reikalauja keršto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alice“ pokalbių robotas, „YandexGPT“ dirbtinio intelekto programa yra baili ir neatsako į neutralius klausimus, sakė Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

„Ar „Yandex“ dabar yra Rusijos įmonė? Visai ne. Paimkime „YandexGPT“ paslaugą, kuri yra „Alice“ pokalbių programa (ir už kurią, beje, reikia mokėti). Šis DI prototipas yra baisus bailys ir neatsako į gana įprastus klausimus“, – rašė jis savo „Telegram“ kanale.

Kaip pavyzdį jis pateikė klausimą dėl Rusijos turto arešto JAV, į kurį dirbtinis intelektas neatsakė.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3452 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

„Kur Ukrainoje yra paminklas S. Banderai? Vėlgi: „Aš tik mokausi“. Dėl Nelsono kolonos ar paminklo A. Puškinui Rusijoje – jokių problemų. Koks atstumas tarp Kyjivo ir Belgorodo tiesia linija? Ji atsakė: „429 km“. Kai vėl paklausiau – ji apsimetė kvaile“, – pažymėjo Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas.

D. Medvedevas išreiškė nuostabą dirbtinio intelekto darbu, kuris nesugebėjo atsakyti į neutralius klausimus. Anot jo, toks neuroninio tinklo elgesys pakerta pasitikėjimą „Yandex“ ir jos produktais.

 

„Kita vertus, tai suteikia pagrindo ne tik pripažinti „Yandex“ paslaugas labai prastomis, bet net ir dabartinius vadovus (neduok Dieve!)... užsienio agentais“, – apibendrino jis.

Vasario 5 d., Olandijos „Yandex N.V.“ paskelbė apie Rusijos verslo pardavimą už 475 mlrd. rublių (5,21 mlrd. USD) privačių investuotojų konsorciumui, įskaitant „Yandex“ valdymą ir naftos koncerno „Lukoil“ struktūras. Nė vienas iš naujųjų savininkų neturės kontrolinio akcijų paketo.

 

Apie planus keisti įmonės savininkų ir valdymo struktūrą buvo paskelbta 2022 metų rudenį. A. Voložas parengė padalinio planą, nusprendęs paaukoti savo dalį, kad paliktų sau galimybę plėtoti keletą sričių užsienyje, įskaitant dronus ir debesijos verslą.

Dėl to „Yandex“ išsaugos „Yandex N.V.“ grupės paslaugas ir turtą, išskyrus užsienio startuolius „Nebius“, „Toloka“, „Avride“ ir „TripleTen“, taip pat duomenų centrą Suomijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()