„Smogė mums į nugarą.“ Audra armijoje. Kas nutiko 38-ajai armijai  ()

„Klastingai ir niekingai smogė mums į nugarą.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-24 „Smogė mums į nugarą.“ Audra armijoje. Kas nutiko 38-ajai armijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje suimtas buvęs 38-osios armijos vadas generolas majoras Ivanas Popovas, kurį labai gerbė kareiviai.

Valymai aukščiausioje Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės vadovybėje tęsiasi. Suimtas generolas majoras Ivanas Popovas, anksčiau vadovavęs Zaporožės krypčiai. 

Apie aukšto rango karininko suėmimą gegužės 21 d. pranešė keli su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis susiję Z kanalai. Šią informaciją taip pat patvirtino Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Popovas buvo skandalingai pašalintas iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų 58-osios armijos vado pareigų praeitais 2023 m. Remiantis oficialiais pranešimais, jis buvo suimtas pagal straipsnį dėl sukčiavimo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3553 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Z-kanalai teigia, kad jis kaltinamas pavogęs 2 tūkst. tonų metalo, kuris buvo skirtas gynybinių linijų statybai okupuotoje Zaporižios srities dalyje.

58-osios armijos vado posto V. Popovas neteko, kai kritikavo Rusijos generalinį štabą ir atvirai kalbėjo apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų problemas. Už tokį atvirumą jam nebuvo atleista. 

„Mane atleido iš pareigų... Nors reikėjo patylėti ir sakyti tai, ką visi norėjo girdėti, aš nenorėjau meluoti, todėl išdėsčiau visus probleminius klausimus, kurie šiandien egzistuoja kariuomenėje... Aš pasisakiau aukščiausiu lygiu... Dėl to, matyt, vyresnieji vadai pajuto mano grėsmę ir greitai per vieną dieną sugalvojo įsakymą ir manimi atsikratė...  Mūsų vyriausias vadas niekingai ir klastingai smogė mums iš nugaros“, – po atleidimo skundėsi generolas Popovas.

 

Per pastarąjį mėnesį Rusijos armijos aukščiausioje vadovybėje buvo vykdomi didelio masto valymai. Pirmiausia buvo atleistas ilgametis gynybos ministras Sergejus Šoigu, o keli artimiausi jo pavaduotojai buvo suimti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(5)
(111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()