„JAV iškart pradėtų naikinimą.“ Kas nutiktų, Kinijai įsiveržus į Taivaną  ()

TSMC įsikūrusi ne pačiame geriausiame regione, nes tai susiję su geopolitinėmis problemomis. Kai kurie mano, kad Kinija bet kada gali bandyti priešiškai perimti mikroschemų gamintoją, o tai galėtų sukelti chaosą pasaulio ekonomikoje ir dar labiau priartinti šalį prie karo su JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su šiuo klausimu susipažinę šaltiniai agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad Olandijos bendrovė ASML, gaminanti ekstremalaus ultravioletinio spinduliavimo įrenginius, naudojamus pažangių lustų gamybai TSMC, yra įdiegusi nuotolinius išjungiklius, kurie išjungtų gamybą, jei reikalai pakryptų į blogąją pusę. Bendrovė netgi atliko modeliavimą, kaip galėtų atrodyti galimas įsiveržimas, sakė minėti asmenys. Tikrovėje bendrovėms greičiausiai niekada nereikės nuotoliniu būdu išjungti lustų gamybos mašinų.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4523 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

TSMC yra didžiulė įmonė, kuriai veikti reikia pasaulinės tiekimo grandinės išteklių. Jei kas nors nutiktų gamyklai Taivane (pavyzdžiui, ją užgrobtų Kinija), partneriai paprasčiausiai sustabdytų visas siuntas ir visa veikla sustotų.

Pažangiai technikai eksploatuoti taip pat reikalingi specializuoti darbuotojai, ir mažai tikėtina, kad Kinija galėtų tiesiog perimti TSMC darbuotojų darbą.

Dėl grėsmės, kad TSMC gali patekti į Kinijos rankas, kai kas mano, kad JAV imsis veiksmų ir sunaikins įrenginius, kad neleistų Kinijai atnaujinti gamybos. Toks žingsnis neabejotinai padidintų įtampą tarp abiejų šalių, todėl tikėkimės, kad mums niekada nereikės suprasti, kaip tai atrodytų.

 

Tuo tarpu TSMC šiuo metu perkelia kai kurias savo operacijas į JAV. Bendrovė neseniai gavo 11,6 mlrd. dolerių pagal JAV mikroschemų įstatymą trečiajai gamyklai Arizonoje statyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()