Lėks dar 6 galvos. Linksmybės Rusijoje tik prasideda  ()

Nori „ginklu iškirsti“ koridorius į Baltijos jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Baltarusijos teritorijoje vykdo antrąjį nestrateginių branduolinių pajėgų pratybų etapą ir, kaip teigiama, pradėjo verbuoti baltarusius karui Ukrainoje. Tuo tarpu Rusijoje ir toliau sulaikomi aukšto rango kariškiai dėl įtariamos korupcijos bylų. Atrodo, kad Kremlius ruošiasi strateginiams pokyčiams.

Karo eksperto Olego Ždanovo nuomone, net Karo tyrimų institutas (ISW) teigia, jog korupcija yra pretekstas, nes visos gijos veda prie Sergejaus Šoigu, o nuo Šoigu – prie Vladimiro Putino. Kremlius tai aiškiai supranta, todėl Gynybos ministerijoje keičia vadus, kurie sieks ne kariauti ir lieti kraują, o planuoti užimtų teritorijų gynybą ir išsaugojimą.

Olegas Ždanovas pabrėžė, kad būtent todėl Rusija naudoja paprastą metodą – areštą. O naujasis gynybos ministras Andrejus Belousovas siekia nugalėti Gynybos ministerijoje sukurtą Šoigu klaną, kad galėtų perimti visų finansinių srautų kontrolę.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3580 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

„ISW teigia, kad dar mažiausiai šeši generolai yra pasirengę padėti savo raportus ant stalo ir atsistatydinti. Tokios neapibrėžtos nuotaikos Gynybos ministerijos generaliniame štabe palaipsniui paveiks karių veiksmus fronto linijoje. Tai pajusime po tam tikro laiko“, – pažymėjo karo ekspertas.

Tuo tarpu Baltarusijoje tęsiasi antrasis Rusijos karinių pratybų su nestrateginėmis branduolinėmis pajėgomis etapas, į kurį norima įtraukti ir Baltarusijos ginkluotąsias pajėgas. Pasak Olego Ždanovo, V. Putinas neatsisako tikslo įtraukti Baltarusiją į valstybių sąjungą

 

Karo ekspertas pabrėžė, kad Rusija pakeitė Gynybos ministerijos vadovybę ir keis pačią karo paradigmą.

Greičiausiai bus bandoma pereiti nuo puolamųjų aktyvių kovos veiksmų prie strateginės gynybos. Ne veltui Putinas tiesiog maldauja derybų ir paliaubų. Jie supranta, kad frontas gali užstrigti būtent dėl to, kad trūksta ir žmogiškųjų, ir techninių rezervų“, – pasakė Olegas Ždanovas.

Tačiau Baltarusijoje viskas atvirkščiai: vietoj ramaus buvusio Generalinio štabo viršininko jie paskyrė „karo vanagą“ Pavelą Muraveiko, pasirengusį „ginklu iškirsti“ koridorius į Baltijos jūrą.

Olegas Ždanovas mano, kad ir Putinas, ir Lukašenka turi apie ką pasikalbėti. Rusija prašys Baltarusijos suteikti logistikos ir degalų Rusijos kariuomenei, taip pat naujokų.

 

Viskas dėl to, kad rusai esą pradėjo verbuoti baltarusius pasirašyti sutartį su Rusijos kariuomene dėl dalyvavimo kare Ukrainoje.

„Nepaisant to, kad Baltarusijos baudžiamajame kodekse yra du straipsniai –  vienas 7 metai, o kitas 15 metų už samdymą karui, įstatymas nėra skirtas baltarusiams. Kadangi Valstybės Dūma leido pasirašyti sutartį su užsienio piliečiais, Baltarusija duoda oficialią sutartį ir siūlo rusišką pasą. Ir šie samdiniai siunčiami į fronto liniją kaip Rusijos piliečiai arba kaip sutartį pasirašę užsieniečiai“, – pažymėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()