Latvija nejuokauja. Vyksta neįtikėtini dalykai. Ką suprato rusai  ()

Po Imigracijos įstatymo pataisų Latvijos pasieniečiai patikrino apie 800 rusų. Kaip paaiškėjo, 600 iš jų jau paliko Šengeno zonos teritoriją.



© Mariya Todorova (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Latvian_flag.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai suprato, kad tai ne pokštas. Mūsų kaimynė paskelbė, kiek Rusijos piliečių jau išvyko iš šalies.

Iki šiol Latvijos pilietybės ir migracijos reikalų valdyba (LPMRV) yra išleidusi 34 įsakymus dėl Rusijos piliečių išsiuntimo iš šalies.

Rusai neįvykdė visų reikalavimų dėl naujojo Imigracijos įstatymo, sakė Latvijos vidaus reikalų ministras Rihards Kozlovskis.

Po Imigracijos įstatymo pataisų Latvijos pasieniečiai patikrino apie 800 rusų. Kaip paaiškėjo, 600 iš jų jau paliko Šengeno zonos teritoriją, laidoje „900 sekundžių“ sakė ministras, informuoja šaltinis BB.lv.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2837

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dar daugiau nei 100 patikrintų asmenų nebuvo rasti savo gyvenamosiose vietose, tačiau informacijos, kad jie išvyko iš šalies, taip pat nėra, teigė Kozlovskis.

Kozlovskio teigimu, šalies valdžia taip pat įsakė priverstinai išsiųsti iš šalies kai kuriuos Rusijos piliečius, tačiau iki šiol tai nepasiekta.

 

Daugelis rusų suprato, kad šalies valdžia su jais nejuokauja, sako Kozlovskis. Vieni pradėjo rengti naujus dokumentus leidimams gyventi pratęsti, kiti paliko Latviją visam laikui.

Norėdami toliau gyventi Latvijoje, jie turi kreiptis dėl nuolatinio Europos Sąjungos gyventojo statuso, tačiau norėdami jį gauti, LPMRV turi pateikti dokumentus, įrodančius, kad bent minimaliai moka valstybinę kalbą ir turi pakankamai finansinių išteklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(3)
(234)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()