Muša visus rekordus. Neįtikėtina. Ką Rusijoje daro iš karo grįžę kaliniai (Infografikas)  ()

Rusijos Vidaus reikalų ministerija slepia duomenis apie nusikalstamumo augimą Rusijoje.



© Army Russia 2018 (CC BY-SA 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Police_of_Russia#/media/File:Police_bmw.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Vidaus reikalų ministerija nustojo skelbti mėnesines ataskaitas apie nusikalstamumo situaciją, atkreipė dėmesį „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“.

Ministerija paskelbė einamuosius sausio–balandžio mėnesio duomenis, tačiau tik trumpą suvestinę su pasirinkta informacija, kuri daugiausia yra teigiama. Prieš tai ministerija visada skelbdavo .pdf dokumentą su išsamiomis lentelėmis ir suskirstymu pagal nusikaltimų rūšis, nurodo „Telegram“ kanalas.

Tai atsitiko dar 2022 metais – po invazijos į Ukrainą. Apie ženkliai išaugusį nusikalstamumą šalyje anksčiau kalbėjo Rusijos generalinis prokuroras Igoris Krasnovas. Anot jo, vien per pirmuosius plataus masto karo metus ypač sunkių nusikaltimų Rusijoje padaugėjo 9,4 %, iki beveik 125 tūkst.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3490 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

2023 metais policija užregistravo per 142 tūkstančius ypač sunkių nusikaltimų.

2024 metais Vidaus reikalų ministerijos Mokslo instituto prognozėmis, ypač sunkių nusikaltimų skaičius padidės 7 proc. ir bendras tokių nusikaltimų skaičius bus rekordinis per pastaruosius 15 metų šalyje – viršys 152 tūkst.

Prie šių metų nusikalstamumo situacijos, pasak Vidaus reikalų ministerijos Mokslo instituto, prisidės tokie veiksniai kaip karas Ukrainoje ir jo pasekmes: ginklų „juodosios rinkos“ pagausėjimas ir buvusių kalinių sugrįžimas iš fronto. Taip pat, remiantis prognozėmis, nusikalstamumo situacija pablogės dėl sankcijų, rusų skurdo ir skolų naštos, augančios infliacijos, didelio alkoholizmo lygio ir tarpnacionalinės įtampos.

 

2023 metais Vidaus reikalų ministerija užfiksavo teroristinių nusikaltimų, pagrobimų, žudynių gatvėje, prievartavimų ir muštynių padaugėjimą. Bendras sunkių ir ypač sunkių nusikaltimų skaičius – 579 089 (didžiausias per 12 metų). Didesnį aktyvumą demonstravo organizuotos nusikalstamos grupuotės (+ 18 proc.), o Vidaus reikalų ministerija 2024 metais prognozuoja organizuoto nusikalstamumo didėjimą.

 

2023 metais Vidaus reikalų ministerija nusikalstamumo statistiką iš dalies slėpė, pažymi „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“: tuomet iš viešai prienamų šaltinių dingo eilutė apie nusikaltimų, susijusių su nelegalia ginklų prekyba, skaičiaus augimą. Prieš tai tokių nusikaltimų sparčiai padaugėjo (5–17 kartų, priklausomai nuo regiono), ypač fronto linijos regionuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()