Rusiją krečia skandalas. „VIP kambariai ir laukinės orgijos.“ Už pinigus, skirtus Rusijos branduoliniam skydui (Video)  ()

Korupcija Rusijos armijoje palietė net strategines sritis.


Branduolinės raketos šachta
Branduolinės raketos šachta
© Michael, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Missile_silo_of_a_SS-24_missile_(2).JPG

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-31 Rusiją krečia skandalas. „VIP kambariai ir laukinės orgijos.“ Už pinigus, skirtus Rusijos branduoliniam skydui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korupcija Rusijos armijoje palietė net strategines sritis, ypač specialiosios paskirties raketų pajėgas (RVSN), sakė Prancūzijoje gyvenantis žmogaus teisių aktyvistas Vladimiras Osečkinas, projekto „Gulagu.net“ įkūrėjas. Tai jis pasakė interviu metu GORDON leidinio vyriausiajai redaktorei Alesiai Bacman.

V. Osečkinas, kaip vieną iš pavyzdžių, nurodė Rusijos Federacijoje suimto okupacinės šalies Gynybos ministerijos personalo skyriaus vadovo generolo leitenanto Jurijaus Kuznecovo veiklą.

„Prieš [tapdamas Gynybos ministerijos pareigūnu], šis asmuo vadovavo Rusijos Federacijos Generalinio štabo 8-ajam skyriui, kuris prižiūrėjo Valstybės paslapčių apsaugos tarnybą. Šis žmogus, naudodamasis savo padėtimi, pervedė lėšas į nemažai padalinių, kuriuose anksčiau dirbo, kur dirba jo draugai, sąskaitas, o vėliau iš šių sąskaitų lėšos buvo pervestos į jo draugo individualaus verslininko sąskaitą“, – kalbėjo žmogaus teisių aktyvistas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 14€! Įspūdingi turistiniai žibintai, naujausi išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, šakotuvai, oro pūstuvai ir siurbliai viename (Video)
5053 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux CL01“ - labai funkcionalus turistinis žibintas

2) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

3) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

4) „VIOLEWORKS“ - 1500W oro pūstuvas ir siurblys viename, su 2 baterijomis

5) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

6) „LDNIO“ - 7 jungčių 3250W šakotuvas

Išsamiau

Pasak jo, verslininkas Rusijos Federacijos Krasnodaro srityje pastatė keletą viešbučių, vadinamų „Rojumi“.

„Šiame „rojuje“ jie įrengė VIP kambarius ir ten vyko tam tikros orgijos“, – sakė V. Osečkinas.

Jis patikslino, kad daugumoje kambarių buvo apgyvendinti kariūnai, valstybės paslapčių apsaugos pareigūnai, kurie buvo siunčiami tobulintis iš įvairių Rusijos Federacijos regionų, „kad galėtų saugoti valstybės paslaptis“.

„Pareigūnai atvyko iš Ramiojo vandenyno laivyno [Rusijos Federacijos], Šiaurės laivyno, kai kurių branduolinių objektų ir matė, kaip visi šie korupciniai veiksmai vyksta jų akyse, kaip generolai ir pulkininkai garinasi pirtyse, geria ir įeina į kambarius mergaičių“, – pridūrė žmogaus teisių aktyvistas.

 

Anot V. Osečkino, šis epizodas apėmė šimtus milijonų ir net milijardus rublių. Taigi korupcija buvo atskleista net valstybės paslaptis turėjusiame saugoti padalinyje ir netgi palietė Rusijos Federacijos „branduolinį skydą“, – pažymėjo jis.

„Dabar į mus pradėjo kreiptis [Rusijos Federacijos] Gynybos ministerijos subrangovai ir rangovai, kurie, pateikdami korupcines schemas patvirtinančius dokumentus, kurie teoriškai turėtų būti įslaptinti, pavyzdžiui, optinio kabelio klojimo į slaptus Krašto apsaugos ministerijos 12-ojo pagrindinės valdybos objektus, kuriuose saugomi branduoliniai ginklai sutartis, taip pat ir kito kabelio į Strateginių raketų pajėgų objektus dokumentacija“, – dalijosi informacija V. Osečkinas.

 

Žmogaus teisių aktyvistas pažymėjo, kad informacija nutekėjo per pristatymą, „kaip jie [Rusijos gynybos ministerija] išleido 5 milijardus rublių (50 000 000 eurų) ir kaip išdėstė optinį kabelį“.

Anot jo, pristatymo metu patalpintuose pranešimuose apie šviesolaidžio klojimą yra palydovinių vaizdų ekrano kopijos, „kur veda tie kabeliai, į kokius bunkerius, kur vadinamieji „produktai“ (branduoliniai užtaisai) yra saugomi“.

„Apskritai, vaikinai, atsiskaitę už 5 milijardus, kurių pusę pavogė, taip pat atskleidė visų pagrindinių Rusijos branduolinių ginklų saugojimo vietų anonimiškumą. Visos paslaptys jau seniai žinomos“, – padarė išvadą V. Osečkinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()