Ypatingas smūgis Rusijai. Maskvai bus šokas. Ką siūlo Švedija  (1)

ES ruošia smūgį Rusijai.


Maskva
Maskva
© Mos.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Moscow_International_Business_Center7.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungos šalys svarsto galimybę įvesti importo muitus rusiškoms prekėms, kurios iki šiol buvo importuojamos be apribojimų. Tarp jų – maisto produktai, branduolinis kuras, vaistai, kurių vertė siekia 42 mlrd. eurų.

asiūlymą apriboti Rusijos pajamas ir surinktus muitus nukreipti į pagalbą Ukrainai pateikė Švedija, praneša „The Moscow Times“.

Ketvirtadienį prekybos ministrai paprašė Europos Komisijos parengti muitų įvedimo planą, rašo „Financial Times“. Nors nuo karo pradžios Rusijos ir Europos prekyba smarkiai sumažėjo, kai kurios prekės vis dar perkamos – pirmiausia tos, kurių sunku rasti iš kitų tiekėjų arba dėl to, kad Europa baiminasi sukelti pasaulinės rinkos sutrikimus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 14€! Įspūdingi turistiniai žibintai, naujausi išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, šakotuvai, oro pūstuvai ir siurbliai viename (Video)
5078 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux CL01“ - labai funkcionalus turistinis žibintas

2) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

3) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

4) „VIOLEWORKS“ - 1500W oro pūstuvas ir siurblys viename, su 2 baterijomis

5) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

6) „LDNIO“ - 7 jungčių 3250W šakotuvas

Išsamiau

Už prekybą atsakingas Europos Komisijos narys Valdis Dombrovskis sakė: „Švedija inicijavo diskusiją dėl platesnio muitų taikymo importui iš Rusijos. Įvertinsime ir informuosime sąjungos nares apie galimus tolesnius veiksmus.“

 

Dėl muitų Rusija negalės destabilizuoti Europos rinkos, perorientuodama savo grūdų tiekimą, sakė V. Dombrovskis. Be to, tokiu būdu ES sustabdys iš Ukrainos pavogtų žemės ūkio produktų eksportą, nes Rusija nevengia jų eksportuoti iš okupuotų teritorijų. ES neleis jai „pajamas, gautas už šių prekių eksportą į sąjungą, naudoti agresijai prieš Ukrainą finansuoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(220)
(10)
(210)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)