Prasidės birželio 15 dieną. „Rusija iš visų jėgų bando tą sustabdyti“  ()

Rusijos pastangos sabotuoti pasaulinį Taikos viršūnių susitikimą pabrėžia jo svarbą.


D. Kuleba
D. Kuleba
© Mfa.gov.ua, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9C%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%80_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-05 Prasidės birželio 15 dieną. „Rusija iš visų jėgų bando tą sustabdyti“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sakė, kad Rusija bando sumenkinti pasaulinio Taikos viršūnių susitikimo reikšmingumą ir panaudoti savo įtaką, kad įtikintų pasaulio lyderius ir delegacijas jame nedalyvauti.

Planuojama, kad susitikime, kuris vyks Šveicarijoje birželio 15–16 dienomis, dalyvaus 106 valstybių atstovai.

Praėjusį mėnesį D. Kuleba sakė, kad Rusijos dalyvavimas renginyje nėra numatytas. Vietoj to, juo siekiama suvienyti šalis, besivadovaujančias tais pačiais principais ir požiūriais kaip ir Ukraina, kad būtų parengta Rusijos karo Ukrainoje užbaigimo strategija. Dialogas su Rusija galėtų įvykti tik po šio žingsnio.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2439 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Susitikime su Estijos užsienio reikalų ministru Margusu Cahkna Kyjive D. Kuleba pažymėjo, kad kuo stipresni Rusijos bandymai sabotuoti pasaulinį Taikos susitikimą, tuo jis yra svarbesnis.

„Jei Taikos viršūnių susitikimas būtų nereikšmingas įvykis, visame pasaulyje nematytume tokių sistemingų pastangų jam pakenkti“, – sakė jis.

Pasak jo, Rusijos strategija sabotuoti įvykį apima tris žingsnius.

 

„Pirmasis žingsnis yra Taikos viršūnių susitikimo diskreditavimas. Siunčiami laiškai, daromi vieši pareiškimai, vyksta uždari posėdžiai, kuriuose Rusijos Federacija bando įtikinti šalis, kad viršūnių susitikimas yra beprasmis ir nesvarbus“, – aiškino D. Kuleba.

Antrasis žingsnis – bandymai įtikinti konkrečias šalis iš viso nedalyvauti viršūnių susitikime.

„Tačiau daugiau nei šimtas šalių jau patvirtino savo dalyvavimą, todėl matosi, kad šios pastangos yra neefektyvios“, – pažymėjo ministras.

 

Trečiasis renginio sužlugdymo įrankis – bandymas įtikinti savo dalyvavimą patvirtinusias ir nesitraukiančias šalis dalyvauti aukščiausiojo lygio susitikime kuo žemiausiu lygiu, tęsė D. Kuleba.

Šie Rusijos veiksmai yra sistemingi ir vykdomi beprecedenčiai dideliu mastu, o aktyviausias ardomasis darbas daromas Azijoje, Afrikoje ir Lotynų Amerikoje.

Šiuo metu visuose frontuose vyksta aktyvus diplomatinis darbas, „bet šiuo metu Ukraina vis dar laimi“, – pridūrė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(5)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()