„Jie padeda Kremliui įsiskverbti į kitas šalis.“ Stačiatikių bažnyčioje rasti nenuginčijami įrodymai  ()

Kirilas palaiko agresyvų Kremliaus karą Ukrainoje, o jo kunigai pašventina ginklus, kuriuos įsibrovėliai naudoja atakuodami šalį.


Ukrainos saugumo tarnyba
Ukrainos saugumo tarnyba
© President.gov.ua, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%A1%D0%91%D0%A3_2017.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos stačiatikių bažnyčia buvo apkaltinta padedanti Kremliui ginti savo politinius interesus ir įsiskverbti į kitas šalis.

Teisėsauga visoje Ukrainoje Rusijos bažnyčiose rado literatūros, pateisinančios Maskvos karą.

Ukrainos saugumo tarnyba užblokavo antiukrainiškos literatūros platinimo kanalą per Maskvos patriarchato Ukrainos ortodoksų bažnyčios parduotuvių tinklą, praneša agentūra.

Rusijos stačiatikių bažnyčia buvo Kremliaus naudojamas įrankis savo politiniams interesams ginti ir įsiskverbti į kitas šalis. Ji dažnai kaltinama veidmainiavimu naudojant tikėjimą, kad pakirstų demokratiją, o Maskva nepaiso religijos laisvės.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2315 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas palaiko agresyvų Kremliaus karą Ukrainoje, o jo kunigai pašventina ginklus, kuriuos įsibrovėliai naudoja atakuodami šalį. Rusijos bažnyčia toliau veikia Ukrainoje, nes neįmanoma iš karto uždrausti religinių organizacijų. Tačiau Ukrainos kunigai sakė atsisakę remti Rusijos karą ir nutraukė ryšius su bažnyčios vadovybe Maskvoje.

Praktiškai daugelis Rusijos bažnyčių ir jų darbuotojų slapta tęsia savo ardomąją veiklą ir atkakliai skleidžia tarp tikinčiųjų propagandą.

 

Neseniai atlikto tyrimo metu vieno iš Rusijos bažnyčių parduotuvių tinklo patalpose Užgorode, Žitomyre, Nikolajeve ir Kyjive buvo rasta antiukrainietiška literatūra. Tarp konfiskuotų leidinių buvo ir prorusiškų, kurie propagavo religinę netoleranciją ir pateisino Rusijos karą prieš Ukrainą.

Šių parduotuvių savininkai propagandinę literatūrą užsakė iš Ternopilio srities spaustuvės. Teisėsauga inicijavo teismo lingvistinę ekspertizę, kuri patvirtino, kad rastose kopijose yra raginimų į tarpkonfesinį priešiškumą ir religinę netoleranciją.

 

Tyrimo duomenimis, masiniu publikacijų platinimu buvo siekiama destabilizuoti socialinę-politinę situaciją Ukrainoje, o tai galėjo būti naudinga Rusijai.

Remiantis surinktais įrodymais, vienos iš parduotuvių savininkui buvo pranešta apie įtarimą dėl kūrinių, skatinančių smurto ir žiaurumo kultą, rasinę, tautinę ar religinę netoleranciją ir diskriminaciją, importo, gamybos ar platinimo.

Tyrimas tęsiamas, siekiant nustatyti visas nusikaltimo aplinkybes ir patraukti atsakomybėn visus asmenis, dalyvavusius sabotažo akcijose prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()