„Atleidžiu ir įspėju.“ Paminėjo Ukrainą. Fico padarė pirmąjį pareiškimą po bandymo nužudyti (Video)  ()

Slovakijos ministras pirmininkas teigė neplanuojantis keisti savo požiūrio į karinės pagalbos teikimą Ukrainai. Jis apkaltino NATO ir ES šalis „konflikto“ Ukrainoje kurstymu.


Vaizdo žinutės akimirka
Vaizdo žinutės akimirka
© Robert Fico (stop kadras) | https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid022dHhoBnw8BrfxjpMVthgL2cBvvv4DdBQz1DVrGQm7UDjYs4XwneumQ8jsPrFiLD5l?locale=ru_RU

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico įrašė pirmąją vaizdo žinutę po to, kai gegužės 15 d. į jį buvo pasikėsinta. Politikas teigė, kad po kelių savaičių planuoja grįžti į darbą. Trečiadienį, birželio 5 d., Fico savo „Facebook“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą su prierašu „Atsiprašau ir įspėju“.

„Atėjo laikas žengti pirmąjį žingsnį, todėl atleidžiu šovusiam asmeniui“, – rašė Fico.

Jis tikino nejaučiantis neapykantos užpuolikui, nesikreips į teismą ir nereikalaus žalos atlyginimo.

„Aš jam atleidžiu ir leidžiu jam pačiam išsiaiškinti, ką jis padarė ir kodėl tai padarė. Galų gale akivaizdu, kad jis buvo ne kas kita, kaip blogio ir politinės neapykantos pasiuntinys. O politiškai žlugusi ir nusivylusi opozicija Slovakijoje išsivystė iki nevaldomų mastų“, – sakė Slovakijos ministras pirmininkas.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2259 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

 

Anot jo, žiniasklaidos toleruojama neapykanta ir agresija iš opozicijos pusės augo ir susikaupė po pavasarį įvykusių prezidento rinkimų.

Vaizdo žinutėje Fico paminėjo Ukrainą. Anot jo, po plataus masto invazijos į Rusiją jo santykiai su Europos Sąjunga ir NATO tapo įtempti. Ypač po to, kai Bratislava atsisakė teikti Ukrainai bet kokią karinę pagalbą, išskyrus humanitarinę.

Be to, Slovakijos premjeras apkaltino ES ir NATO „konflikto“ Ukrainoje kurstymu. Fico pažymėjo, kad Vakarų partneriai tariamai neatsižvelgia į kitas nuomones apie karą ir tariamai nori jo tęsimo bet kokia kaina, kad susilpnintų Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(21)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()