Norėjo surengti karinį perversmą. Demaskuotas pačio aukščiausio rango Rusijos agentas  ()

Reguliariai pranešdavo apie vidaus politinę situaciją.


Igoris Gorganas
Igoris Gorganas
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=1MqdR9_PjTo&t=227s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Moldovos generalinio štabo viršininkas perdavė slaptą informaciją savo šeimininkams iš GRU.

Tai teigiama naujame „The Insider“ tyrime, kurio metu gauta prieiga prie buvusio Moldovos generalinio štabo vadovo Igorio Gorgano žinučių su GRU kuratoriumi pulkininku Aleksejumi Makarovu „Telegram“ tinkle.

I. Gorganas reguliariai pranešdavo apie vidaus politinę situaciją Moldovoje ir perteikdavo duomenis apie Ukrainos gynybos ministerijos atstovų vizitus, kurie pirko karinę įrangą ir sviedinius savo ginkluotosioms pajėgoms.

Sprendžiant iš susirašinėjimo, I. Gorganas ir GRU pulkininkas Aleksejus Makarovas pradėjo aktyviai bendrauti 2022 metų balandį, tai yra, prasidėjus karui Ukrainoje. A. Makarovas ypač domėjosi, kokius ginklus Kyjivas perka iš kaimyninių šalių, įskaitant Moldovą. 

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2259 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

I. Gorganas, be kita ko, informavo A. Makarovą apie iš Moldovos į Odesos sritį vežančių kurą traukinių judėjimą: „Traukinys su kuru juda tik naktį, dieną stovi vietoje, kad netaptų rusų taikiniu.“

Be to, I. Gorganas ne kartą rašė A. Makarovui, kad Moldova yra pasirengusi Rusijos kariuomenės atvykimui:

„Mums reikia skubiai išvalyti šalį nuo visų fašistinių nuodėmių!!! Daugelis yra pasiruošę. Perduok... Atėjo laikas. Aš kontroliuoju visą situaciją kariuomenėje... Čia, laimei, nėra „Azovo“ ar kitų tautinių darinių, o su politikais susitvarkysime greitai.“

 

Rusijos agresijos prieš Moldovą atveju generolas tuoj pat pereitų į priešo pusę ir sabotuotų šalies gynybą. Jis aiškiai suprato, kad vykdo išdavystę ir buvo pasirengęs kariniam perversmui prieš teisėtą valdžią.

„Moldovos šnipas“ Generaliniame štabe dirbo iki 2021 metų pabaigos, kol jį atleido naujoji prezidentė Maja Sandu. Tačiau 2023 metų liepą, masinio Rusijos šnipų diplomatų išsiuntimo iš Moldovos išvakarėse, jis įsidarbino JT.

 

Naudodamasis savo senais ryšiais Moldovos gynybos ministerijoje, I. Gorganas išlieka svarbiu GRU informatoriumi. Jo žmonės iš Gynybos ministerijos suteikia jam slaptą informaciją, kuri vėliau patenka Rusijos žvalgybai.

Ironiška tai, kad I. Gorganas, dar visai neseniai suteikęs GRU Moldovos karines paslaptis, įskaitant bendradarbiavimą su Ukrainos kariuomene, dabar užsiima humanitarine pagalba Ukrainos vaikams.

Šiuo metu Igoris Gorganas yra aukščiausio rango nepridengtas Rusijos žvalgybos tarnybų agentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()