SSRS baigė taip pat. Absurdiška Putino idėja (Video)  ()

Rusijos valdžia išleidžia visus gautus pinigus ir dar įsiskolina.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_(2020-02-20).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pareiškė, kad gynybos kompleksas turi būti plėtojamas taip, kad jame būtų gaminama ir civilinė produkcija. Tai jau įvyko maždaug prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje.

Ekonomistas Maksimas Blantas apie tai papasakojo „24 kanalui“ ir paaiškino, kad tada tai buvo vadinama „konversija“. Jis priminė, kad SSRS baigė taip pat.

Taigi, buvo laikas, kai arabų šalių dėka naftos kainos buvo aukštos ir Sovietų Sąjunga galėjo sau daug leisti. Tačiau pradėjus kristi kainoms, paaiškėjo, kad SSRS vyravo sunkioji ir vidutinė pramonė, kuri buvo atsakinga už ginklų gamybą. Tuo pačiu metu su kitomis, ypač su civilinėmis prekėmis, reikalai nebuvo tokie geri.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Energijos stotelės, el. dviračiai, robotai siurbliai ir kt. Galybė kuponų. PayPal akcija (Video)
1396 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Narwal Freo X Ultra“ - 8200Pa, plovimas, unikalus šepetys, stotelė ir kt.

3) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

4) „PVY Z20 Plus“ - sulankstomas 1000W off-road el. dviratis

Išsamiau

Tada rusai nusprendė gynybos įmones perorientuoti gaminti civilinius gaminius. Dabar tokia pati situacija susiklosto Rusijoje.

„Labai stipriai ir sparčiai auga karinės pramonės produkcijos dalis bendroje ekonomikoje. Tai absoliutus Sovietų Sąjungos pabaigos atkartojimas, kai komunistų partijos vadovybė buvo įtraukta į ginklavimosi varžybas ir ten buvo mesti visi ištekliai“, – aiškino ekonomistas.

 

Pasak jo, belieka laukti, kol arabų šalys pavargs prarasdamos rinkos dalį dėl to, kad valstybės, kuriose naftos gavybos savikaina yra didesnė, naudojasi OPEC (naftą eksportuojančių šalių organizacijos) sumažinta naftos gavyba ir išjudins tą pačią naftos krizę, kaip ir devintajame dešimtmetyje.

Nuo 2022 metų Rusijos valdžia išleidžia visus gautus pinigus ir taip pat įsiskolina. Smarkiai sumažėjo Rusijos ekonominės sistemos stabilumas, nekaupiama atsargų, auga valstybės skola.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: