„Susitiks per 24 valandas.“ Kas parašyta „smulkiu šriftu“  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis pasirašė bendradarbiavimo saugumo srityje 10-iai metų sutartį.


V. Zelenskis ir J. Bidenas
V. Zelenskis ir J. Bidenas
© President of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-ssha-pidpisali-najsilnishu-ugodu-za-ves-chas-nez-91521

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš sutarties punktų neutralizuoja visa kita, kas yra dokumente.

Prieš keletą dienų pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo saugumo srityje tarp Ukrainos ir JAV gali nebegalioti pasikeitus valdžiai Baltuosiuose rūmuose. Tai kelia nerimą Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, rašo „The New York Times“.

„Bet kuri šalis gali nutraukti šią Sutartį pateikdama raštišką pranešimą diplomatiniais kanalais“, kuris „įsigalios po 6 mėnesių“, sakoma viename iš sutarties punktų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Fantastiškų kainų USB atmintukai, belaidžiai HDMI siųstuvai-imtuvai, „Xiaomi“ mini el. suktuko rinkiniai ir kt. (Video)
2039 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 1500W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Lenovo Thinkplus MU233“ - USB atmintukas (32-512GB)

4) „Xiaomi AtuMan DUKA E2“ - mini el. suktuko rinkinys

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

Kaip pažymi „The New York Times“, būtent šia spraga pasinaudojo buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kai sugriovė „branduolinį susitarimą“ su Iranu, kurį 2018 m. pasirašė jo pirmtakas Barackas Obama. Leidinys pažymi, kad D. Trumpas neslepia savo paniekos Ukrainai ir noro atleisti Jungtines Valstijas nuo didžiulių finansinių įsipareigojimų Kyjivui.

Sethas Jonesas, Strateginių ir tarptautinių studijų centro Transnacionalinių grėsmių projekto direktorius, pažymi, kad V. Zelenskio ir J. Bideno pasirašyta sutartis yra „toli nuo to, ko ukrainiečiai iš tikrųjų nori: tikros narystės NATO“.

 

Ginkluoto išpuolio ar grasinimų prieš Ukrainą atveju aukšto rango JAV ir Ukrainos pareigūnai susitiks per 24 valandas, kad pasikonsultuotų dėl atsakomųjų veiksmų ir nustatytų, kokių papildomų gynybos poreikių Ukrainai reikia, sakoma susitarime.

V. Zelenskis per spaudos konferenciją sakė, kad susitarimo dėka Ukraina turės keletą kovinių orlaivių eskadrilių, kuriose bus naikintuvai F-16, bet ne tik jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()