„Tai gyvulių ūkis!“ Medvedevas nebeatlaikė  (1)

Anot jo, visi susirinkimo dalyviai tik švaisto mokesčių mokėtojų pinigus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-17 „Tai gyvulių ūkis!“ Medvedevas nebeatlaikė  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijoje vykstančio Pasaulio viršūnių susitikimo fone Dmitrijus Medvedevas paruošė naują nesąmonę. Konferenciją, į kurią Rusija nebuvo pakviesta, jis pavadino „tvartu“.

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas dar kartą griebėsi tiesioginių pasaulio lyderių įžeidinėjimų ir žeminimo ir pareiškė, kad Taikos viršūnių susitikimas neturi prasmės.

Šį kartą D. Medvedevas nusprendė griebtis literatūrinių analogijų. Ukrainos inicijuotą Taikos viršūnių susitikimą jis palygino su George'o Orwello distopija „Gyvūnų ūkis“.

„Šis šveicariškas „tvartas“ yra grynas siurrealizmas. F. Kafka ir G. Orwellas nervingai rūko nuošalyje. Nė vienas iš „taikos forumo“ dalyvių nežino, ką jis daro ir koks jo vaidmuo“, – rašė Rusijos pareigūnas.

D. Medvedevo teigimu, į viršūnių susitikimą buvo pakviesti tik „patikrinti gyvūnai“. Savo pastaboje jis palygino pasaulio politikus arba su „Alpių ožiais“, arba su „pririštais prie grandinių šunimis“.

„Šunys loja, į visas puses spjaudo užnuodytas seiles ir palaiko tvarką. Bet reikia žiūrėti: avys dažnai bliauna ne vietoje ir susipainioja įsimintose formulėse. Kaimenei nematomai vadovauja senas, silpnaprotis šeimininkas, seniai praradęs ryšį su tikrove ir nuolat sustingusiu žvilgsniu žiūri į dangų su kvaila veido išraiška“, – D. Medvedevas nesustojo kliedėjęs.

 

D. Medvedevas konferencijos Šveicarijoje nevadino Taikos viršūnių susitikimu, o pavartojo frazę „Alpių ganykla“. Anot jo, visi susirinkimo dalyviai tik švaisto mokesčių mokėtojų pinigus.

Volodymyras Zelenskis sakė, kad yra norinčių surengti antrąjį taikos viršūnių susitikimą. Jis pažymėjo, kad tai bus po kelių mėnesių, o ne metų. Prezidento kanceliarija taip pat pareiškė, kad nėra atmesti „tam tikri Rusijos dalyvavimo formatai“.

 

Šveicarijos prezidentas sakė, kad Vladimiras Putinas gali dalyvauti potencialiose naujose taikos konferencijose, kurias surengs jo šalis. Anot jo, tai gali nutikti nepaisant Kremliaus vadovo arešto orderio.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba taip pat pareiškė, kad norint užbaigti karą, reikia pakviesti priešingą pusę. Tai yra, konfliktas vienaip ar kitaip pasibaigs derybomis. Pasak Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovo, kitas viršūnių susitikimas turėtų pažymėti karo pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)