„Nutekėjo slapta informacija.“ Tam pritarė 80 šalių. „Tai gali užbaigti karą Ukrainoje“  (2)

Rusija nebuvo raginama išvesti savo karius iš suverenios Ukrainos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-17 „Nutekėjo slapta informacija.“ Tam pritarė 80 šalių. „Tai gali užbaigti karą Ukrainoje“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aštuoniasdešimt šalių kartu su prorusiška Vengrija, Serbija prisijungė prie keturių organizacijų, pasirašiusių Šveicarijos Taikos viršūnių susitikimo komunikatą.

Liga“ praneša, kad Šveicarijoje vykstančiame Ukrainos Taikos viršūnių susitikime 80 šalių ir keturios pagrindinės tarptautinės organizacijos pasirašė komunikatą. Europos Sąjungos institucijos – Europos Komisija, Europos Vadovų Taryba ir Europos Parlamentas – kartu su Europos Taryba buvo tarp keturių pareiškimą patvirtinusių organizacijų.

Daugiau nei 90 šalių ir tarptautinių organizacijų susirinko dviejų dienų viršūnių susitikime Bürgenstocko mieste, Šveicarijoje, siekdamos sulaukti plataus palaikymo procesui, galinčiam užbaigti karą Ukrainoje, o valstybė agresorė Rusija ir pagrindinė jos rėmėja Kinija nedalyvavo.

Tačiau kai kurios šalys nusprendė nepasirašyti komunikato. Susilaikė Armėnija, Bahreinas, Kolumbija, Kataras, Indija, Indonezija, Libija, Meksika, Saudo Arabija, Pietų Afrika, Tailandas ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Brazilija, kuri dalyvavo kaip stebėtoja, dokumento taip pat nepasirašė. Tarp pasirašiusiųjų yra Serbija ir Vengrija, kurioms šiuo metu vadovauja prorusiškos vyriausybės.

 

Anksčiau Ukrainos pareigūnai nesidalijo komunikato projektais, tačiau „Reuters“ nutekino vieną iš ankstesnių dokumento versijų. Jame lyderiai susitaria dėl sistemos, susijusios su branduoline sauga, maisto saugumu, karo belaisvių mainais siekiant visapusės taikos Ukrainoje, remiantis tarptautine teise. Pažymėtina, kad komunikato projekte Rusija nebuvo raginama išvesti savo karius iš suverenios Ukrainos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(6)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)