„28 nuorodos.“ Kinija prisidirbo. Vakarai skelbia neįtikėtiną žinią  (3)

Labai ryškus kontrastas.


Kinijos vėliava
Kinijos vėliava
© PPPSDavid (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/chinese-flag-china-red-banner-1752046/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai nebežiūri į Kiniją kaip į potencialią partnerę ir laiko ją geopolitine varžove. Taip rašo „The New York Times“ (NYT), apibendrindamas šią savaitę Italijoje vykusio G7 aukščiausiojo lygio susitikimo rezultatus.

„Galutiniame aukščiausiojo lygio susitikimo komunikate yra 28 nuorodos į Kiniją, beveik visose jose Pekinas apibūdinamas kaip blogio jėga. Labai ryškiai kontrastuoja su tuo, kaip Kinija buvo vaizduojama vos prieš kelerius metus“, – rašoma straipsnyje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Portabilus Android projektorius, išmanusis laikrodis, PC pelė, 3D spausdintuvai ir planšetės
1977

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

2) „Machenike M7 Pro“ - kompiuterinė pelė

3) „SkyEcho FreeONE“ - portabilus Android projektorius

4) „KINGROON KLP1“ - 3D spausdintuvas

5) „N-One NPad X1“ - 16+128GB, 11 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „KINGROON KP3S 3.0“ - 3D spausdintuvas

Išsamiau

Ankstesniuose aukščiausiojo lygio susitikimuose didžiausios Vakarų šalys dažnai kalbėjo apie bendradarbiavimą su Pekinu kovojant prieš klimato kaitą, kovojant su terorizmu ir branduolinių ginklų platinimu. Nors Kinija niekada nebuvo pakviesta į G7 (beje, skirtingai nei Rusija, kuri iš šio klubo buvo išmesta dėl Krymo okupacijos), Pekinas dažnai buvo apibūdinamas kaip „partneris“, visų pirma prekių tiekėjas ir Vakarų prekių rinka.

Dabar G7 aukščiausiojo lygio susitikimo komunikate tiesiogiai žadama taikyti sankcijas Kinijos bendrovėms, kurios remia Rusijos karo mašiną. Pasak NYT, JAV prezidento Joe Bideno administracijoje vis labiau tikima, kad Kinijos valdovas Xi Jinpingas per pastaruosius metus pakeitė savo požiūrį į karą Ukrainoje ir dabar Pekinas ketina vis labiau remti Rusiją.

 

Publikacijos autorius pažymi, kad didėjantis Vakarų priešiškumas Kinijai susijęs ne tik su jos vaidmeniu remiant Maskvos invazinius siekius. Pekinas kaltinamas dėl kelių rimtų įsilaužimo atakų prieš JAV ir Europos ypatingos svarbos infrastruktūrą. JAV pareigūnai teigia, kad Kinijos kibernetinė veikla yra pasirengimas galimam karui su Taivanu, kurio metu Pekinas bandytų paralyžiuoti Jungtines Valstijas, sustabdydamas jų kritinę infrastruktūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(9)
(152)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)