„Jie jaučia mirtiną grėsmę. Vien pokalbis apie tai Rusijai varo didžiulę baimę“  (1)

Rusija bandė sužlugdyti Taikos viršūnių susitikimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-17 „Jie jaučia mirtiną grėsmę. Vien pokalbis apie tai Rusijai varo didžiulę baimę“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalytės premjeras pareiškė, kad Rusija, skirtingai nei viršūnių susitikimo dalyviai, nėra suinteresuota tikra taika, o V. Putinas „pradėjo ilgą diplomatinę kampaniją prieš šį viršūnių susitikimą, liepdamas šalims į jį nevykti“.

JK ministras pirmininkas Rishi Sunakas mano, kad Rusija bandė sužlugdyti Šveicarijoje vykusį visuotinį Taikos viršūnių susitikimą, nes jaučia grėsmę diskutuojant apie esminius tarptautinės teisės principus.

Tai jis pasakė savo kalboje per viršūnių susitikimo plenarinę sesiją birželio 15 d., praneša „European Pravda“.

„Kodėl Rusija jaučia tokią grėsmę dėl aukščiausiojo lygio susitikimo, kuriame aptariami pagrindiniai teritorinio vientisumo, maisto ir branduolinio saugumo principai?“, – klausė jis.

R. Sunakas priminė Rusijos atstovo JT žodžius, pagal kuriuos vienintelė bet kurio tarptautinio susitikimo dėl Ukrainos tema būtų „besąlygiškas Kyjivo režimo pasidavimas“.

„Na, tai niekada neįvyks. Nes agresija negali ir neturi nugalėti“, – pareiškė JK premjeras.

Be to, kaip pranešė „Die Zeit“, R. Sunakas kritikavo Rusijos sąjungininkus ir rėmėjus. „Jie stoja už agresorių – ir yra neteisingoje istorijos pusėje“, – Bürgenstocke prie Liucernos sakė jis.

 

„Tie, kurie remia Rusiją tiekdami karinius ginklus ar tų ginklų komponentus, turėtų pažvelgti į šį viršūnių susitikimą šiandien. Jie turėtų pažvelgti į Bučą, Mariupolį ir Charkivą ir pagalvoti apie savo sprendimą“, – sakė R. Sunakas, turėdamas omenyje Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pateikia melagingus pareiškimus apie savo norą derėtis, tęsė R. Sunakas. 

„V. Putinas nėra suinteresuotas tikra taika“, – padarė išvadą JK premjeras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)