[ŽT] Rusijos skilimo bijo labiau nei SSRS žlugimo. Kas vyksta (Video)  (6)

Atsirado Kinijos faktorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir kitos Vakarų šalys turi bent dvi priežastis bijoti Rusijos pralaimėjimo ir susiskaldymo, sako politologas Igoris Reiterovičius.

„Pirmiausia, Vakarai labiau baiminasi Rusijos žlugimo nei SSRS subyrėjimo. Tada skilimas įvyko tarp 15 respublikų, kur kiekviena turėjo savo etninę, tautinę, religinę, kalbinę ir kultūrinę specifiką.

Rusijos atveju yra daug daugiau nežinomųjų. Šį kartą branduoliniai ginklai gali atsidurti neadekvačių ir nekontroliuojamų asmenų rankose. Antra, atsirado Kinijos faktorius. Žlugus Sovietų Sąjungai, Pekinas negalėjo pretenduoti į jos teritoriją. Dabar Vakarai baiminasi, kad Kinija gali patekti į Rusijos Federacijos griuvėsius“, – pabrėžė Igoris Reiterovičius.

Pasak politologo, kyla didelių abejonių, kad Vakarai turi planą Rusijos žlugimo atveju. Jie greičiausiai nėra pasiruošę tokiam scenarijui, kaip ir nebuvo Sovietų Sąjungos žlugimui.

 

Trečiaisiais karo metais tapo akivaizdu, kad Vakarai neturi aiškios strategijos, kaip užbaigti karą Ukrainoje, teigia politologas Vladimiras Fesenko. Jis pažymėjo, kad šiandien su Europos ir Amerikos pagalba norima išlyginti situaciją fronte, tačiau lieka atviras klausimas, kaip pradėti taikos derybas be bent dalinės pergalės ir reikšmingų sėkmių Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(62)
(-40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)