Dar niekada taip nebuvo. Tai buvo lemtinga klaida. Ką darys „nuskriausti bojarinai“  ()

Kelia tam tikrą strateginę riziką.


Maskva
Maskva
© serbuxarev (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/street-city-building-moscow-russia-4630827/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po „rinkimų“ Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas iš esmės pertvarkė aukščiausią šalies vadovybėje, nuo „lovio“ nustumdamas kai kuriuos įtakingus klanus. Pusiausvyra pažeista, o tai Putinui gali kainuoti valdžią.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo Rusijos opozicionierius, politinis emigrantas Igoris Eidmanas. 

„Pavojingiausia diktatoriui – kai jo aplinkoje daugėja žmonių, kurie slepia nuoskaudas. Tokie šmikiai paprastai tampa pagrindine sąmokslų varomąja jėga.

Putinas paprastai sudėliodavo kadrus taip, kad visi jo protežė būtų daugiau ar mažiau patenkinti. Pasitaikydavo išimčių, bet jos buvo vienkartinės ir retos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, lietuvių rekomenduojami LiFePO4 akumuliatoriai, suktukai, šlifuokliai ir kt. (Video)
2105 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW04A“ - pripučia SUP irklentė

2) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

3) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

4) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis

5) „INSE 6“ - belaidis dulkių siurblys

6) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

Išsamiau

Dabar jis pirmą kartą skaudžiai užkliudė valdančiąją viršūnėlę. Tai darydamas V. Putinas smarkiai įžeidė įtakingus klanus: Patruševą, Šoigu ir Gerasimovo vadovaujamos Gynybos ministerijos generolus. Pats Gerasimovas liko savo vietoje, tačiau ministerijoje jam pradėjo vadovauti civiliai, kurie nusiurbia generolų finansinius srautus. Nepalankioje padėtyje atsidūrė ir Kirijenka, kurį prezidento administracijoje smarkiai nustūmė į šalį. Nukentėjo ir pagrindinio Šoigu komercinio partnerio Timčenkos interesai. 

 

Logiška, kad išlaidų gynybai optimizavimas smogs ir pagrindiniam karinės įrangos tiekėjui Čemezovui, kuris prieš tai jau verkė, kad jo įmonės jau dirba ant pelno ribos – „neatimkite iš  našlaičio paskutinio duonos kąsnelio“.

Visa tai Putinui nebūtų problema, jei jis „nuskriaustus bojarinus“ būtų sutrynęs į dulkes. Tačiau jis „bojarinų“ nepribaigė, jie išsaugojo savo pozicijas valdžioje. Taigi Putinas pats sukūrė palankią terpę pavaldinių sąmokslui.

Nikolajus Patruševas, kuris mirtinai įsižeidė, nes buvo paskirtas į antraeilį postą, išsaugojo savo pozicijas saugumo tarnybose, pirmiausia FSB, kurios vadovybėje yra jam asmeniškai lojalių žmonių. Šoigu, nors jo įtaka susilpnėjusi, gavo Saugumo tarybą, vienijančią įtakingiausias šalies teisėsaugos institucijas. Gerasimovas išlaiko svarbų postą Gynybos ministerijoje ir gali vadovauti sąmokslui prieš civilinius vadovus, kurie ten pateko kartu su Belousovu.

 

Dar niekada per visą Putino vadovavimo laikotarpį tiek daug įtakingų žmonių nesipiktino diktatoriumi. 

Nesakau, kad sąmokslas neišvengiamas, tačiau akivaizdu, kad naujieji kadrų sprendimai Putinui kelia tam tikrą strateginę riziką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()