„Tai ne ultimatumas. Tai yra kapituliacija“ (Video)  ()

Vladimiras Putinas iškėlė ciniškas sąlygas paliauboms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-02 „Tai ne ultimatumas. Tai yra kapituliacija“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putino ultimatumas, kurį jis paskelbė taikos viršūnių susitikimo Šveicarijoje išvakarėse, iš tikrųjų yra pralaimėjimo pripažinimas, nes jo planai dėl Ukrainos žlugo.

Tokią nuomonę laidoje „Espreso“ išreiškė politologas Andrejus Piontkovskis.

„V. Putino ultimatumas yra precedento neturintis pasiūlymas pasaulinių karų ir pasaulio istorijos istorijoje – duok man ir tas teritorijas, kurių negalėjau iš jūsų atimti, tada aš pasiruošęs paliauboms. Niekas rimtai to nesvarstys, niekas to nepriims. Bet pažvelkite į šį ultimatumą iš kitos pusės, jį palaikančių patriotiškų galvijų akimis – tai yra atsitraukimas“, – aiškino politologas.

Jis priminė, kad V. Putinas karą pradėjo ultimatumu 30-iai NATO šalių.

„Grasindamas sunaikinimu, karo paskelbimo dieną jis pasakė, kad jei tik nuspręsite padėti ukrainiečiams, sulaikysite jį nuo Ukrainos sunaikinimo, susidursite su tokiomis katastrofomis, kokių nepažinojote per visą savo tūkstantmetę istoriją. Tai yra, jis grasino branduoliniais ginklais. Dabar aišku, kad tai tuščia grėsmė, Vakarai to nebijo“, – pridūrė A. Piontkovskis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Alkotesteriai, nardymo įranga, Bluetooth garso siųstuvai-imtuvai, įspūdingi tikrikliai, įrankiai ir kt.
3671 9

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

2) „DIDEEP“ - nardymo rinkinys

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „A20“ - portabilus, įkraunamas, bekontaktis alkotesteris

5) „BlitzWolf BW-BL2“ - Bluetooth garso siųstuvas-imtuvas

6) Įspūdingų galimybių ir kainos tikrikliai

Išsamiau

Jo nuomone, V. Putinui dabar labiau rūpi, kaip išlikti valdžioje Rusijoje. Ir dėl to jis dės visas pastangas.

„Putinas dabar užsiėmęs kitu klausimu. Taip, jis norėjo tapti Visatos valdovu, buvo tikras, kad Kyjivas kris po 7 dienų ir Vakarai trauksis beveik iki Lamanšo. Tačiau dabar jis užsiėmęs kitu – jam reikia išlikti valdžioje pralaimėjimą patyrusioje šalyje. Nes net jo ultimatumas, įžūlus ir juokingas, yra pripažinimas žlugus jo karo planams, kuriuos jis paskelbė vasario 24 d.“, – pridūrė politologas.

A. Piontkovskis taip pat įsitikinęs, kad Kremliaus diktatorius bandys kaltę dėl pralaimėjimo kare suversti kariuomenės vadovybei. Kaip tik tai liudija plataus masto kampanija prieš korupciją Rusijos gynybos ministerijoje.

 

„Ir kaip tai padaryti? Sudaryti kažkokį susitarimą, kuris paliktų didžiąją Ukrainos teritorijos dalį jo rankose. Tad šį sprendimą jis tikisi parduoti savo žmonėms – savo gyventojams ir rėmėjams – kaip garbingą atsitraukimą“, – pažymėjo politologas. Jis sakė, jog V. Putinas greičiausiai paaiškins, kad jam nepavyko „įgyvendinti mūsų didingo tikslo“, nes kariuomenė buvo sudaryta iš vagių ir išdavikų. Ir kaltininkas dėl to jau surastas.

„Visa jo kova su korupcija yra bandymas kaltinti kariuomenę dėl Ukrainos užgrobimo plano žlugimo. Visi žino, kad Timūras Ivanovas buvo S. Šoigu piniginė, o pats S. Šoigu – V. Putino piniginė. Ir visi šie milijardai nukeliavo į V. Putino grupės kišenes. Todėl juokinga, lyg jis staiga sužinojo, kad kariuomenėje yra korupcija“, – pastebėjo politologas.

 

A. Piontkovskis aiškino, kad V. Putinas ruošiasi dviem žingsniams. Pirmas – „išplėšti“ susitarimą dėl lygiųjų ir „parduoti“ gyventojams. Antrasis – kaltinti korumpuotus generolus, kad nepavyko užgrobti Ukrainos ir Europos.

Prisiminkime, kad birželio 14 dieną Vladimiras Putinas iškėlė ciniškas sąlygas paliauboms Ukrainoje. Visų pirma Kremliaus diktatorius reikalavo „visiškai išvesti“ gynybos pajėgas iš keturių Ukrainos regionų teritorijos ir atsisakyti prisijungti prie NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(7)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()