ES tiesiog įsiuto. Ką padarė Macronas ir Scholzas  ()

Bandyta perrašyti ilgalaikius politinius prioritetus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pastebėjo vienas iš ES diplomatų, retas kuris dviejų didžiausių šalių pasiūlymas sukelia tokią audringą reakciją. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Teigiama, kad kitos ES šalys aršiai reagavo į prezidento Emmanuelio Macrono ir kanclerio Olafo Scholzo paskutinę minutę bandymą perrašyti ilgalaikius politinius prioritetus. Beveik visos Prancūzijos ir Vokietijos pataisos buvo atmestos. Pasak vieno ES diplomato, retai kada dviejų didžiųjų šalių pasiūlymas sukelia tokią stiprią reakciją. Tačiau Prancūzijos ir Vokietijos vadovai į viršūnių susitikimą atvyko susilpnėję po triuškinančių pralaimėjimų šį mėnesį vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi įrankių rinkiniai, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės, USB atmintukai, SSD diskai, išmanieji GPS laikrodžiai ir kt. (Video)
2868 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „NEWTRAL MagicH-BPro“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „Drillpro“ - fantastiškas įrankių rinkinukas

3) „Lenovo SX5 Pro“ - USB atmintukas (128-256GB)

4) „PUSKILL“ - 2.5 colių SATA3 SSD diskas (128-512GB)

5) „BlitzWolf BW-BTS9“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

6) „Zeblaze Beyond 3 Plus“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis (Premjera)

Išsamiau

Medžiagoje rašoma, kad ginčas kilo diskutuojant apie vadinamąją ES strateginę darbotvarkę, kurioje išdėstyti principai, kaip Europos Sąjunga reaguos į rimčiausius iššūkius, tokius kaip migracija, klimatas ir karas Ukrainoje. E. Macronas ir O. Scholzas pareikalavo pakeisti formuluotę jautriomis temomis, tokiomis kaip gynyba. Tačiau šalies vadovus papiktino ne tiek pakeitimų turinys, kiek tai, kad, pasak daugybės diplomatų, jie buvo įvesti paskutinę minutę, turint omenyje, kad dokumentas jau savaitės pradžioje buvo aktyviai aptartas visų pusių.

 

Galų gale jie sutiko tik dėl nedidelių pakeitimų. „Nebuvo nė menkiausios nuotaikos laužyti visą tekstą“, – po to sakė Danijos ministras pirmininkas Matte'as Frederiksenas. Berlyno pareigūnas sakė, kad pora tiesiog bandė įnešti aiškumo į sudėtingą procesą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()