Karo pabaiga? Putino pasiuntinys jau JAV (Video)  ()

Būtų aptartas galimas Chersono ir Zaporižios regionų grąžinimas Ukrainos kontrolei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-05 Karo pabaiga? Putino pasiuntinys jau JAV (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltiniai Maskvoje ir Kijeve teigia, kad Vladimiras Putinas išsiuntė į JAV savo ištikimą ministrą Vladimirą Kolokocevą (63 m.) su pasiūlymu nutraukti karą.

Pranešama, kad Rusijos prezidentas yra pasirengęs padalinti okupuotą Ukrainos Krymo pusiasalį, kad užbaigtų 2022 metų vasarį prasidėjusį karą, rašo „Daily Mail“.

Nors buvo taikomos sankcijos, V. Kolokocevui buvo leista atvykti į JAV, neva dalyvauti JT policijos vadovų susitikime. Tačiau tai buvo tik gudrybė, leidžianti jam skristi į Vašingtoną V. Putino prezidentinio oro laivyno lėktuvu ir perduoti JAV vyriausybei V. Putino reikalavimus sudarant taikos sutartį.

Apie jo kelionę į JAV ir V. Putino žinią atskirai pranešė pagrindinis Ukrainos televizijos žurnalistas Dmitrijus Gordonas ir Rusijos kanalas „Gosdumskaja“.

Su kuponais fantastiškos pompos, 30W 20000mAh išorinės baterijos ir „Honor Watch GS3“ išmanieji laikrodžiai (Video)
2892 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Kinijos/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ATJ-8666“ - puikios pompos

2) „Baseus Adaman PPADM30“ - 30W 20000mAh išorinė baterija

3) „Honor Watch GS3“ - išmanusis laikrodis, globali versija

Išsamiau

Ukraina tikriausiai nepritars V. Putino pasiūlymui, nes pagal jį tektų perleisti didžiules okupuotos teritorijos dalis ir atsisakyti stojimo į NATO. Tačiau šis V. Putino pasiūlymas yra nuolaida, palyginti su ankstesnėmis jo idėjomis.

Pagal šį planą V. Putinas reikalauja, kad Ukraina visiškai pasitrauktų iš okupuotų Donecko ir Luhansko regionų, tačiau Rusija Ukrainai perduotų Zaporižios atominę elektrinę ir šalia esantį Energodaro miestą.

Taip pat būtų aptartas galimas Chersono ir Zaporižios regionų grąžinimas Ukrainos kontrolei.

 

Krymo pusiasalis taptų „ypatinga demilitarizuota administracine sritimi, valdoma abiejų šalių – Ukrainos ir Rusijos Federacijos“, o ukrainiečiai turės įsipareigoti neblokuoti vandens tiekimo į Krymą.

V. Putinas 2014 metais užgrobė Krymą ir pažadėjo, kad Juodosios jūros pusiasalis niekada nebepriklausys Ukrainai.

Pagal Rusijos taikos pasiūlymą Ukraina kontroliuotų apie 100 kilometrų „demilitarizuotą zoną“ palei Dniepro upę.

Šaliai taip pat būtų uždrausta įstoti į NATO – tai vienas iš pagrindinių prezidento Volodymyro Zelenskio tikslų – tačiau leista įstoti į Europos Sąjungą.

Kita vertus, Vakarai panaikintų sankcijas Rusijai, susijusias su nafta, dujomis ir bankų sektoriumi.

Dmitrijaus Gordono ir Rusijos „Telegram“ kanalo „Gosdumskaja“ pranešimai skiriasi teiginiais apie armijos, kurią Ukraina turėtų išlaikyti, dydį: D. Gordonas rašo, kad tai yra 350 000 karių, o „Gosdumskaja“ spėja, kad ji turėtų 150 000 žmonių.

 

D. Gordonas perspėja, kad „Donecko ir Luhansko sritys negali būti perduotos Ukrainos kontrolei, nes tai „sukeltų ten gyventojų genocidą“, atsižvelgiant į tai, jog „trečdalis jų dalyvavo karo veiksmuose prieš Ukrainą“.

JAV, Rusija ir Ukraina šių kaltinimų nekomentavo, taip pat ir V. Kolokolcevo vizito į JAV.

Tačiau įdomu tai, kad lėktuvas, kuriuo skrido V. Kolokolcevas, buvo pastebėtas šalia buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo lėktuvo po nusileidimo Vašingtone.

D. Trumpas anksčiau yra sakęs, kad greitai užbaigs karą, jei bus perrinktas JAV prezidentu, ir tai apimtų tam tikrų Ukrainos teritorijos dalių perleidimą Rusijai mainais už saugumo garantijas, nesusijusias su naryste NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(25)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()