„Daugiau nei 50 šalių.“ Stipri žinia Ukrainai  ()

Baltieji rūmai sureagavo į D. Trumpo patarėjų „taikos planą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai patvirtino poziciją, kad būtent Ukraina turi nuspręsti, kada ir kokiomis aplinkybėmis derėtis su Rusijos Federacija dėl karo veiksmų nutraukimo. Taip JAV prezidento administracija pakomentavo žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie buvusio valstybės vadovo „planą“ kuo greičiau užbaigti karą.

Tai pareiškė Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby, praneša Baltieji rūmai.

Per spaudos konferenciją pareigūno buvo paprašyta atsakyti, ar yra prasmė toje medžiagoje, kurią „Reuters“ paskelbė apie du artimus Donaldo Trumpo patarėjus, kurie pristatė Rusijos Federacijos „planą užbaigti karą“ prieš Ukrainą, iš esmės priverčiant Kyjivą sėsti prie derybų stalo su Maskva su teritorinėmis nuolaidomis.

[EU+Kuponai] Mega rinkinukas! Monstrinis el. dviratis, automobilinis įkroviklis, PC pelės, išorinis SSD diskas, galvos žibintuvėliai su judesio davikliais, įrankiai ir kt.
4398 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Mini galvos žibintuvėliai su judesio davikliais

2) „VIOLEWORKS“ - 580Nm smūginis veržliasukis, su 2 baterijomis

3) 101W automobilinis įkroviklis su mini projektoriumi

4) „AJAZZ AJ159P“ - žaidimų pelė

5) „Lenovo Thinkplus US100“ - išorinis SSD diskas (512GB-1TB)

6) „DUOTTS F26“ - 750W*2, 20Ah „Samsung“ baterija, 26 colių stori ratai, APP ir kt.

Išsamiau

J. Kirby visų pirma pažymėjo, kad neketina komentuoti rinkimų kampanijos valstijose, kuriose dalyvauja D. Trumpas. Jis skeptiškai žiūri ir patį „taikos planą“, apie kurį žurnalistams esą pasakojo buvusio prezidento patarėjai.

„Žinote, aš nesileisiu į viešas diskusijas apie tai, ką buvusio prezidento D. Trumpo patarėjai gali ar negali kalbėti šiuo klausimu“, – sakė jis.

 

Baltųjų rūmų atstovas taip pat pabrėžė, kad Amerikos prezidento Joe Bideno įsipareigojimas remti Ukrainą „buvo akivaizdžiai stabilus, aštrus ir nuoseklus“.

Dabar sukūrėme pasaulinę koaliciją – daugiau nei 50 šalių, kurios palaiko Ukrainą. Prieš savaitę Italijoje vykusiame G7 susitikime pasirašytas istorinis dvišalis saugumo susitarimas su Ukraina. Ir suprantama, kad kuo stipresnė Ukrainos pozicija mūšio lauke, tuo ji bus stipresnė prie derybų stalo, kai ateis laikas, ir žinote, kas nuspręs, kada ateis toks laikas? Prezidentas V. Zelenskis.“

 

J. Kirby taip pat pabrėžė Vašingtono poziciją: „nieko apie Ukrainą be Ukrainos“.

„Ir mes atkakliai stengiamės, kad prezidentas V. Zelenskis turėtų viską, ko jam reikia, kad jei ir kada jis būtų pasirengęs sėsti prie derybų stalo, jis galėtų tai padaryti iš jėgos pozicijų ir žinotų, jog jį palaiko 50 šalių“, – sakė pareigūnas.

J. Kirby taip pat pabrėžė, kad Baltieji rūmai neketina versti Ukrainos „perduoti bet kurios savo teritorijos, nes suprantame, kad jei V. Putinui bus leista užkariauti Ukrainą ir pavergti jos žmones, bet kuriuos žmones, pasekmės bus skaudžios“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: