Lietuva prašo pagalbos. Aiškėja, kas nutiko  ()

Oficialiu laišku kreipėsi į eurokomisarę Ylva Johansson.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė oficialiu laišku kreipėsi į už vidaus reikalus atsakingą eurokomisarę Ylva Johansson (Ilvą Johanson) dėl finansinės paramos sustiprinti Lietuvos valstybės sienos apsaugai su Rusija.

Anot ministerijos pirmadienį išplatinto pranešimo, laiške A. Bilotaitė pabrėžė, kad būtina skubiai modernizuoti ir atnaujinti sienos stebėjimo sistemas.

„Apskaičiuota, kad šio modernizavimo išlaidos sieks beveik 16 mln. eurų, o reikalingas finansavimas – 13,7 mln. eurų“, – nurodo ministerija.

Laiške A. Bilotaitė išreiškė viltį, kad rezervų sąrašas bus skubiai peržiūrėtas ir Lietuva galės gauti reikiamą Bendrijos įnašą. Teigiama, jog iš viso iki 2030-ųjų lėšų poreikis sienos stebėjimo sistemų atnaujinimui sieks 65 mln. eurų.

[EU+Kuponai] Mega rinkinukas! Monstrinis el. dviratis, automobilinis įkroviklis, PC pelės, išorinis SSD diskas, galvos žibintuvėliai su judesio davikliais, įrankiai ir kt.
4422 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Mini galvos žibintuvėliai su judesio davikliais

2) „VIOLEWORKS“ - 580Nm smūginis veržliasukis, su 2 baterijomis

3) 101W automobilinis įkroviklis su mini projektoriumi

4) „AJAZZ AJ159P“ - žaidimų pelė

5) „Lenovo Thinkplus US100“ - išorinis SSD diskas (512GB-1TB)

6) „DUOTTS F26“ - 750W*2, 20Ah „Samsung“ baterija, 26 colių stori ratai, APP ir kt.

Išsamiau

„(...). Šiandien Lietuvos 275 km ilgio sienos su Rusija saugumo stiprinimas yra mūsų prioritetas. Didžioji dalis sienos stebėjimo infrastruktūros reikalauja atnaujinimo – tam, kad būtume tinkamai informuoti apie padėtį pasienyje ir galėtume užtikrinti Europos Sąjungos (ES) išorės sienų saugumą. Tikimės tolesnės Europos Komisijos (EK) paramos sprendžiant šį svarbų klausimą“, – pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Praėjusių metų spalį Lietuvai buvo pranešta apie 9,3 mln. eurų ES paramą, ji leido atnaujinti sienos stebėjimo sistemas visame sienos su Baltarusija ruože.

Ministerijos teigimu, laiške A. Bilotaitė pabrėžė EK indėlį, atremiant prieš tris metus prasidėjusią Baltarusijos režimo organizuotą hibridinę ataką prieš Lietuvą, Latviją ir Lenkiją.

 

„Kartu mes sutrukdėme Lukašenkos bandymams atverti naują migracijos kelią į ES, pasipriešinome priešiškų režimų destabilizacijos pastangoms ir sustiprėjome. Padidinome atsparumą, sustiprinome reagavimo pajėgumus, pagerinome Kaliningrado tranzito saugumą ir pakėlėme savo išorės sienų apsaugos standartus iki precedento neturinčio lygio. Šie pasiekimai nebūtų buvę įmanomi be Europos Komisijos pagalbos“, – teigė A. Bilotaitė.

Nuo migracijos iš Baltarusijos antplūdžio pradžios 2021 metais pradžios EK suteikė Lietuvai apie 100 mln. eurų paramą sienos su Baltarusija stiprinimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(16)
(3)
(13)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()