„Jau 3 kartą per mėnesį.“ Gresia „kraujo praliejimu.“ Neįtikėtina kas nutiko su Putinu  ()

Nebus jokių kompromisų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-09 „Jau 3 kartą per mėnesį.“ Gresia „kraujo praliejimu.“ Neįtikėtina kas nutiko su Putinu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija „nedelsiant“ nutrauks ugnį Ukrainoje ir sės prie derybų stalo, kai tik Kyjivas atsisakys visų per karą prarastų teritorijų ir įsipareigos neprisijungti prie NATO, Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikime pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Šalies vadovas prisiminė, kad tai buvo paskutinės jo sąlygos, paskelbtos prieš kelias savaites. „Birželio viduryje pristatėme dar vieną susitarimo variantą, kuris – jeigu Ukrainos pusė, o svarbiausia – jos rėmėjai iš Vakarų būtų pasiruošę jį priimti – leistų mums tiesiogine to žodžio prasme nedelsiant nutraukti karo veiksmus, išgelbėti žmonių gyvybes ir pradėti derybas“, – sakė V. Putinas.

Jis sakė, kad Rusija „visada pasisakė“ ir toliau pasisako už „taikų, politinį ir diplomatinį Ukrainos krizės sprendimą“, ir dar kartą kaltino „JAV ir jų palydovus“ dėl savo sprendimo pradėti karą. Anot V. Putino, jei ne „visiškai beceremoninė“ Vakarų politika, to nebūtų nutikę.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Belaidžiai lituokliai, siurbliai, PC, planšetės, įkrovimo stotelės, kolonėlės ir kt. (Video)
3103 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „H1“ - dviejų impulsų rankinis taškinio litavimo aparatas

2) „Vactidy V8 Pro“ - belaidis dulkių siurblys

3) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-S25“ - 75W galios 6-ių jungčių įkrovimo stotelė

5) „DOOGEE T20 Ultra“ - 32+256GB, 12 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „JAKEMY JM-8186“ - 83in1 įrankių rinkinukas

7) „SANSUI F30“ - belaidė kolonėlė su FM radiju

Išsamiau

Jis taip pat padėkojo SCO vadovams už siūlymus spręsti konfliktą ir patikino, kad yra pasirengęs „atsižvelgti“ į šias iniciatyvas.

Birželio 14 dieną V. Putinas pareikalavo, kad Ukraina išvestų karius iš visų Rusijos okupuotų regionų, pripažintų šių teritorijų, įskaitant Krymą, suvereniteto praradimą, atsisakytų narystės NATO ir užsitikrintų šalies statusą be branduolinių ginklų. Savo ruožtu Vakarai turi panaikinti visas sankcijas RF, pabrėžė V. Putinas.

Šias sąlygas jis pavadino „taikos pasiūlymu“, kuris leis „tikrai užbaigti karą“ ir palaipsniui „žingsnis po žingsnio“ pradėti atkurti „gerus kaimyninius santykius“ su Ukraina. Atsakomybę už jo plano iš anksto atmetimo pasekmes V. Putinas primetė Kyjivui ir Vakarų šalims, grasindamas joms „tęsti kraujo praliejimą“.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis V. Putino pasiūlymą vertino kaip nepriimtiną ultimatumą. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas leido suprasti, kad toks planas ribojasi su absurdu, nes susijęs su dar didesne Ukrainos okupacija. JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas sakė, kad V. Putino pasiūlymas prieštarauja JT Chartijai, „moralei“ ir „sveikam protui“, todėl jokia šalis negali priimti jo kaip pagrįsto pagrindo judėti taikos link.

Praėjus kelioms dienoms po to, birželio 20 d., V. Putinas paskelbė apie Rusijos branduolinės doktrinos peržiūrą ir pareiškė esantis pasirengęs „eiti iki galo“ Ukrainoje. Tuo pat metu jis paragino „visus subjektus, suinteresuotus“ užbaigti karą, dar kartą pagalvoti ir grįžti prie „pateiktų“ pasiūlymų. Rusija, pasak V. Putino, yra pasirengusi „net rytoj“ pradėti taikos derybas, tačiau tik remdamasi savo reikalavimais ir susitarimais, pasiektais Stambule ir Minske.

 

Prezidentas išreiškė viltį, kad anksčiau ar vėliau jo bus išklausyta ir „nihilizmas“ dėl jo pasiūlymų nesitęs amžinai, tačiau perspėjo, kad Rusijos sąlygos keisis „priklausomai nuo padėties Žemėje“. Savo ruožtu Kremlius V. Putino pasiūlymą suskubo pavadinti „neapibrėžtu“.

Ukraina primygtinai reikalauja grįžti prie 1991 m. sienų ir Rusijos karių išvedimo iš šalies. Kyjivas šiuo metu rengia karo užbaigimo planą, kurį planuoja pristatyti Maskvai antrajame taikos viršūnių susitikime. Kartu prezidento kanceliarija pabrėžė, kad šiuo atžvilgiu nebus jokių kompromisų dėl nepriklausomybės, nuolaidų dėl Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(47)
(-40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()