„Vienintelė priežastis.“ Bidenas įvardijo sąlygą. Kada pasitrauktų iš rinkimų (Video)  ()

Demokratai vis garsiau ragina J. Bideną atsistatydinti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-17 „Vienintelė priežastis.“ Bidenas įvardijo sąlygą. Kada pasitrauktų iš rinkimų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas teigė, kad vienintelis dalykas, galintis priversti jį nedalyvauti 2024 metų prezidento rinkimuose, yra gydytojų verdiktas dėl jo sveikatos problemų. Tai liepos 17 d. pranešė „CBS Evening News“.

„Jei aš turėčiau kokių nors sveikatos problemų, jei gydytojai ateitų ir pasakytų, kad turite šių problemų“, – sakė J. Bidenas.

Jis taip pat paaiškino, kodėl persigalvojo būti pereinamuoju kandidatu ir pakeitė sprendimą, kurį paskelbė per praėjusį rinkimų ciklą.

„Kai pirmą kartą kandidatavau į šias pareigas, galbūt prisimenate tai, sakiau, kad būsiu pereinamuoju kandidatu. Ir aš maniau, kad galiu pasitraukti nuo šio proceso ir perduoti jį kam nors kitam. Bet aš nesitikėjau, kad viskas taip susiskaldys. Aš negaliu pasitraukti nuo šalyje vykstančių dalykų“, – sakė J. Bidenas pašnekovui Edui Gordonui.

10 geriausių 2024 metų išmaniųjų telefonų
3204 5

Nežinai, kokį išmanųjį telefoną pirkti? Atrask geriausius 2024 metų „Samsung“, „Apple“, „Google“, „Asus“, „Xiaomi“, „Motorola“, „OnePlus“ telefonus ir išsirink sau tinkamiausią!

Išsamiau

Liepos 3 dieną agentūra „Reuters“, remdamasi šaltiniais, rašė, kad po nesėkmingų televizijos debatų su D. Trumpu 81 metų Bideną lapkričio 5 dieną vyksiančiuose rinkimuose gali pakeisti JAV viceprezidentė Kamala Harris. Demokratai mano, kad taip pat gali būti Mičigano ar Kalifornijos gubernatoriai.

 

Po to J. Bidenas tvirtai pareiškė, kad neketina pasitraukti iš rinkimų ir tai padarys „tik jei Visagalis Dievas nusileis iš dangaus ir jam įsakys“, nepaisant rėmėjų ir kongresmenų raginimų.

Liepos 9 dieną demokratų senatorius Michaelas Bennettas pirmą kartą pareiškė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas greičiausiai pralaimės lapkritį vykstančius rinkimus.

 

Liepos 16 dieną J. Bidenas interviu televizijai „NBC News“ pareiškė, kad neplanuoja trauktis iš rinkimų ir išreiškė įsitikinimą, kad nepralaimės Donaldui Trumpui.

„Esu senas, bet tik trejais metais vyresnis už D. Trumpą, tai pirmas dalykas. Antra, mano protinis aštrumas yra velniškai geras. Per 3,5 metų nuveikiau daugiau nei bet kuris prezidentas per ilgą, ilgą laiką. Taigi esu pasirengęs būti už tai teisiamas“, – pabrėžė J. Bidenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()