[ŽT] Situacija staigiai keičiasi. „Jie prarado „Lukoil“ naftą“  ()

Dabar „ieško teisinio sprendimo“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-19 [ŽT] Situacija staigiai keičiasi. „Jie prarado „Lukoil“ naftą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Ukraina praėjusį mėnesį bendrovei pritaikė naujas sankcijas Rusijos „Lukoil“, Vengrija neteko galimybės iš šios bendrovės gauti naftos. Ukrainos sankcijos „Lukoil“ buvo taikomos ir anksčiau, tačiau jos nebuvo susijusios su naftos tranzito draudimu. Nuo birželio mėn. padėtis pasikeitė.  

Agentūra „Bloomberg“ cituoja Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovo Peterio Szijjarto žodžius, kuris po susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu patvirtino, kad išplėtus Ukrainos sankcijas „Lukoil“, Vengrijai iš šios Rusijos bendrovės buvo sustabdytas naftos tiekimas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Maišytuvai virtuvės plautuvei, „Xiaomi“ ir kt. belaidės ausinės, energijos stotelės, 5000W pjūklas (Video)
2516 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 304 nerūdijančio plieno maišytuvai virtuvės plautuvei

2) „VIOLEWORKS“ - 5000W galios akumuliatorinis pjūklas

3) „Xiaomi Redmi Buds 6S“ - belaidės ausinės

4) „K1“ - belaidės ausinės su 8GB RAM ir LED jutikliniu ekranu

5) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

6) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

Pasak Vengrijos ministro, Budapeštas dabar „ieško teisinio sprendimo“. Jis nepatikslino, koks tai galėtų būti sprendimas. Rusijos tiekiama nafta sudaro du trečdalius viso Vengrijos „Mol“ importuojamos naftos kiekio, tačiau gali būti, kad nuo 2025 m. ją pakeis alternatyvių tiekėjų tiekimas.  

 

Pažymėtina, kad Vengrija nenutraukė energetinių ryšių su Rusija po plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą. Szijjarto reguliariai lankosi Rusijoje, o Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas neseniai nuvyko į Maskvą, kur susitiko su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu. Šią kelionę pasmerkė Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(3)
(208)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()