Iš karto. Saudo Arabija skelbia neregėtą kerštą Prancūzijai už artėjantį smūgį Rusijai  (1)

„Tai įvyks per kelias ateinančias savaites.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-18 Iš karto. Saudo Arabija skelbia neregėtą kerštą Prancūzijai už artėjantį smūgį Rusijai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES perves pirmąjį pelną iš įšaldyto Rusijos turto. Bet Saudo Arabijos vykdomas šantažas sujaukia didžiųjų valstybių planus. 

Saudo Arabija tiesiogiai pranešė G7 šalims, kad yra pasirengusi parduoti kai kurias savo nacionaliniuose bankuose turimas obligacijas, jei jos nuspręs konfiskuoti įšaldytą Rusijos turtą, pasak šaltinių, artimų „Bloomberg“.

Pasak jų, Karalystės finansų ministerija nuo šių metų pradžios išreiškė nesutikimą su kai kuriomis G7 šalimis dėl idėjos panaudoti Rusijos turtą padėti Ukrainai.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 18€ už pjūklą su dviem baterijomis. Ribotas kiekis
3375 7

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nors vienas iš šaltinių perspėjimus pavadino „užslėpta grėsme“, kiti du pažymėjo, kad Saudo Arabijos pareigūnai savo pokalbiuose konkrečiai paminėjo Prancūzijos obligacijas.

G7 šalys svarstė įvairius variantus dėl įšaldyto Rusijos Federacijos turto. Galiausiai jos sutiko panaudoti iš jų gautą pelną jų nekonfiskuodami, nors JAV ir JK reikalavo „drąsesnių pasirinkimų“.

Kai kurios Europos šalys priešinosi konfiskavimui, o jų pozicijoms, agentūros pašnekovų teigimu, galėjo turėti įtakos Saudo Arabijos įspėjimas.

Saudo Arabija turi dešimtis milijardų eurų Prancūzijos ir kitų Europos obligacijų, o jų pardavimas greičiausiai neturėtų didelės įtakos rinkai. Tačiau Europos pareigūnai greičiausiai baiminasi, kad kitos šalys nepasektų jų pavyzdžiu ir taip sukurtų spaudimą bloko finansų sistemai.

 

Pirmąsias pajamas iš Rusijos Federacijos įšaldyto turto ES perves Ukrainai artimiausiomis savaitėmis. Apie tai per spaudos konferenciją Briuselyje pranešė Europos Komisijos atstovas Christianas Wiegandas.

„Šiuo metu dirbame ties pirmosios sumos, gautos iš Rusijos įšaldyto turto pelno, pervedimu. Tai įvyks per kelias ateinančias savaites“, – sakė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(18)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)