Triuškinantis smūgis. Rusija griebiasi už galvos. Ukraina stabdo didžiausią naftotiekį „Družba“  ()

„Transpetrol“ nustojo gauti naftą iš LUKOIL.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-25 Triuškinantis smūgis. Rusija griebiasi už galvos. Ukraina stabdo didžiausią naftotiekį „Družba“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželį Ukraina išplėtė sankcijas Rusijos bendrovei, uždraudusi tranzitą, o dabar nustojo gabenti LUKOIL naftą Vengrijos „Mol“ ir Slovakijos „Transpetrol“ įmonėms.

Naftotiekio „Družba“ Slovakijos ruožo operatorė „Transpetrol“ nustojo gauti naftą iš LUKOIL, praneša SITA.

Apribojimai netaikomi tiekimui iš kitų Rusijos eksportuotojų, pažymi SITA.

„Naftos tiekimas iš kitų Rusijos eksportuotojų, kurie nėra įtraukti į išplėstinį Ukrainos sankcijų sąrašą, yra priimamas iš Ukrainos naftotiekio gabenimui per Slovakijos Respublikos teritoriją ir pagal grafiką perduodamas mūsų klientams“, – sakė operatorė. 

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Prieš kelias dienas Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjártó, po susitikimo su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu Niujorke JT Saugumo Tarybos posėdžio kuluaruose, pareiškė, kad Kyjivas sustabdė naftos gabenimą į Vengriją dėl griežtesnių sankcijų.

Anot jo, Vengrijos „Mol“ ir Rusijos bendrovė „dirba dėl teisinio sprendimo“. „Ukrainoje susiklosčiusi teisinė padėtis, dėl kurios LUKOIL šiuo metu netiekia naftos Vengrijai“, – sakė P. Szijjártó, kurį cituoja „Bloomberg“.

 

Naftotiekiu „Družba“ Rusijos nafta teka į Baltarusijos Mozyrių, o vėliau skirstoma į dvi atšakas – šiaurinę (per Baltarusiją ir Lenkiją iki Vokietijos) ir pietinę (per Ukrainą, Slovakiją, Čekiją ir Vengriją).

2022 metų gruodį ES uždraudė jūra gabenti Rusijos naftą, o vėliau – ir naftos produktus. Tada „Družba“ buvo padaryta išimtis. Tačiau praėjusių metų birželį Europos Sąjunga uždraudė gabenti naftą šiaurine dujotiekio atšaka kaip dalį 11-ojo sankcijų Rusijai paketo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(1)
(86)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()