Lukašenka stos į karą. „Įvyko reikšmingas posūkis“  ()

Įvyko reikšmingas posūkis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis įvyko keletas reikšmingų politinių įvykių, sudarančių tam tikrą loginę grandinę, kurią reikėtų analizuoti ir suvokti, „Facebook“ rašo baltarusių politologas Vitalijus Cigankovas:

Dar liepos 3 d. A. Lukašenka paskelbė apie įtampą Ukrainos pasienyje ir pareiškė, kad „pastaruoju metu tariamai sulaukia tūkstančių skambučių į karinius komisariatus iš žmonių, prašančių įstoti į armiją ir duoti jiems ginklų“. Baltarusijos kariai juda prie Ukrainos sienos. Pagal atitinkamą propagandos temą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išorinės baterijos, kavos aparatai, SUP irklentės, pjūklai ir kt. (Video)
2204 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Baseus Adaman“ - 20000mAh išorinė baterija

2) „HiBREW H2B“ - 19 barų, 5in1 kavos aparatas

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas

4) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

6) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

Išsamiau

Liepos 13 d., lankantis 56-ajame priešlėktuvinių raketų pulke Lunineco regione, netikėtai, regis, net jo generolams A. Lukašenka paskelbė, kad „šalina įtampą pasienyje su Ukraina“.

„Šiuo metu mes neturime jokių komplikacijų su ukrainiečiais ir tikiuosi, kad jų nebus. Todėl nereikalingų įvykių neturėtų būti.“

Kariai iš tikrųjų yra išvedami, tai patvirtina ir Baltarusijos generolai, ir Ukrainos šaltiniai. Taigi, kas toliau? Ir tada staiga virš Baltarusijos pradeda skraidyti rusų dronai, gabenantys iki 40 kg sprogmenų. Vienas, kaip pranešama, liepos 13-osios naktį (iš karto po A. Lukašenkos pareiškimo apie kariuomenės išvedimą) nuskriejo apie 350 km per Baltarusijos teritoriją, „Slavianskij Bazar“, kuriame buvo įsikūręs A. Lukašenka, kryptimi.

 

Sutapimas? Nemanau!

Galvoju, kad matome gana reikšmingą posūkį. Anksčiau, remdamiesi visais mums žinomais viešais pareiškimais ir veiksmais, padarėme išvadą, jog A. Lukašenka sugeba įtikinti V. Putiną, kad Baltarusijos karių tiesioginis dalyvavimas kare nėra būtinas.

Labai tikėtina, kad dabar situacija pasikeis. Panašu, kad Maskva stumia ir primygtinai, įvairiomis užuominomis ir konkrečiais veiksmais, tokiais, kokius aprašiau aukščiau, reikalauja, kad A. Lukašenka įsitrauktų į karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(6)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()