Sankcijos griežtėja. Rusijoje prasideda panika  ()

Sankcijų gniaužtai nuolat griežtėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-23 Sankcijos griežtėja. Rusijoje prasideda panika  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rimtos problemos, esančios prekybos srityje tarp Rusijos ir Kinijos, toliau auga. Rusijos sandorio šalys skundžiasi, kad joms darosi vis sunkiau gauti mokėjimus iš KLR.

Didieji Rusijos eksportuotojai konfidencialiuose pokalbiuose pripažįsta, kad prekyba su Kinija tapo „lošimu“, nes tiesioginiai mokėjimai juaniais vis dažniau įšaldomi arba vėluoja.

Taip yra dėl grasinimų iš JAV, kurios vasaros pradžioje gerokai išplėtė sankcijų skyrimo kriterijus, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“.

Baimė, kad Kinijos bankams ir įmonėms bus taikomos sankcijos, kurios gali sužlugdyti jų verslą, verčia juos atsiriboti nuo Rusijos. Remiantis gauta informacija, Rusijos įmonėms tapo labai sunku ar net neįmanoma atlikti tiesioginių mokėjimų iš Kinijos į Rusiją net juaniais, kurių Vašingtonas formaliai negali kontroliuoti.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 31€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
2164

Nuostabiai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Tai konfidencialių pokalbių su žurnalistais metu pripažino trijų žaliavas iš Rusijos eksportuojančių įmonių aukščiausi vadovai.

Problemos pastebimos ir tarp Rusijos žemės ūkio bendrovių, eksportuojančių produkciją į Kiniją. Jos taip pat negali atgauti pinigų už savo gaminius. Problemos apima vis daugiau ekonomikos sektorių.

Praėjusią savaitę Rusijos automobilių pardavėjų asociacija perspėjo, kad automobilių ir automobilių dalių importas iš Kinijos, dabar pagrindinės Rusijos tiekėjos, gali sustoti dėl mokėjimo problemų. Situacija rodo, kaip griežtesnės sankcijos Rusijai pamažu veikia jos ekonomiką.

 

Naujoje ataskaitoje apie makroekonomines ir finansines tendencijas RF centrinis bankas konstatavo, kad mažėja Rusijos ekonomikos atvirumo laipsnis, išreikštas importo ir eksporto dalies BVP sumažėjimu, taip pat augant vidaus paklausai ir gamybai.

Nors Kinija neprisijungė prie Vakarų įvedant sankcijas Rusijai, atsiskaitymai tarp dviejų šalių susidūrė su kliūtimis nuo gruodžio, kai JAV pagrasino įvesti antrines sankcijas bankams, kurie palengvina prekių tiekimą Rusijos gynybos pramonei.

 

Pasak ekspertų, dėl JAV sankcijų ir antrinių sankcijų grėsmės Kinijoje daugėja bankų, kurie nenori atlikti mokėjimų ir atsiskaityti su Rusijos Federacija.

Tie, kurie susiduria su problemomis, dažnai randa alternatyvių mokėjimo būdų, įskaitant kriptovaliutas arba pervedimus per buvusias sovietines respublikas, tokias kaip Kazachstanas ar Uzbekistanas, nors tai padidina išlaidas. Importas rubliais kaip BVP dalis pastebimai sumažėjo po atsigavimo 2023 m.

Kai kurie prekybininkai vis dar gali atlikti mokėjimus juaniais Rusijai, tačiau tik per ribotą skaičių didelių valstybinių bankų. Taigi,  sankcijų gniaužtai nuolat griežtėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()