„Nutraukiu visus ryšius su Rusija.“ Maskvai šokas  (4)

Jam buvo palikta tik viena išeitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos verslininkas ir vienas iš bendrovės „Yandex“ įkūrėjų Arkadijus Voložas viešai pasmerkė Putino režimo politiką. Karą prieš Ukrainą jis pavadino „barbariškumu“.

Savo poziciją A. Voložas nedviprasmiškai išsakė interviu žurnalui „Der Spiegel“. 

Voložas patvirtino, kad galutinai nutraukė ryšius su Rusija. Jis persikėlė į Nyderlandus ir pritraukė prie jo prisijungti prie daugiau kaip tūkstantį inžinierių ir IT darbuotojų iš Rusijos.

Verslininkas tvirtina, kad nuo pat pradžių buvo prieš karą, laikydamas jį pragaištingu ne tik Ukrainai, bet ir Rusijai. Jį pradėjęs Kremlius nutraukė šalies vystymąsi.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 34 colių WQHD žaidimų monitoriai, planšetės, portabili automobilinė multimedijos sistema ir kt.
2369 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFR04A/SUPFR04E“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „SUITU“ - belaidė pompa, 150PSI

3) „BRAVOBRO“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

4) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

5) „iMars 11.26“ - portabili automobilinė multimedijos sistema

6) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

Išsamiau

„Šio karo nereikėjo pradėti. Tai barbarizmas, ir Ukraina už jį moka baisią kainą. Jis taip pat žymi ištisos epochos Rusijoje pabaigą“, – sakė Voložas.

Jis patikslino, kad, kurdamas „Yandex“, norėjo pagerinti Rusiją, padaryti ją modernesnę, demokratiškesnę ir laisvesnę. Tačiau Rusijos valdžia pasirinko kitokį, šaliai baisų kelią.

Voložas pripažino, kad padarė didžiulę klaidą, kai sudarė sandorį su V. Putino režimu. Dėl to „Yandex“ buvo paversta propagandos įrankiu.

„Kuo sėkmingesnė darėsi „Yandex“, tuo labiau ji traukė valdžios institucijų dėmesį. Mes priešinomės, kiek tik galėjome. Tačiau atėjo momentas, kai pasipriešinimas tapo beprasmis“, – sakė verslininkas. 

 

Jis teigia, kad po to, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, jis visiškai prarado savo verslo kontrolę. Jam buvo palikta tik viena išeitis – parduoti įmonę. 

Voložas teigia, kad iš pradžių nesmerkė karo, nes planavo kai kuriuos savo darbuotojus išvežti iš šalies ir nenorėjo, kad jiems grėstų pavojus.

„Jei būčiau iš karto pasakęs, ką iš tikrųjų galvoju, (…) tikriausiai šiandien čia nesėdėtume“, – sakė Rusijos verslininkas. 

Dabar Voložas visiškai nutraukė ryšius su Rusija. Nyderlanduose jis dirba prie savo naujo projekto „Nebius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(439)
(5)
(434)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)