„Paliko Vašingtoną.“ Bidenui diagnozuota sunki liga. „Gali prarasti kontrolę.“ Skelbiamas skubus suvažiavimas  ()

Politikas atšaukė kampanijos renginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias tris savaites apie 40 demokratų įstatymų leidėjų paragino J. Bideną baigti savo kampaniją dėl jo nevykusio pasirodymo pirmuosiuose debatuose su D. Trumpu.

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad atsisako dalyvauti prezidento rinkimuose, rašo BBC.

„Prezidento pareigos man buvo didžiausia garbė. Nors ketinau siekti perrinkimo, manau, kad mano partijai ir šaliai yra naudingiausia atsistatydinti ir visą likusį laiką sutelkti dėmesį tik į savo, kaip prezidento, pareigų vykdymą“, – sakoma J. Bideno pareiškime, kuris paskelbtas X.

Jis pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos per pastaruosius trejus metus, tai yra jo prezidentavimo metu, padarė „didelę pažangą“, įskaitant ekonominę, sveikatos apsaugą, klimato kaitą ir kt., Be to, išgyveno koronaviruso pandemiją. Jis įvertino savo viceprezidentę Kamalą Harris, kuri buvo „puiki partnerė visame šiame darbe“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 34 colių WQHD žaidimų monitoriai, planšetės, portabili automobilinė multimedijos sistema ir kt.
2369 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFR04A/SUPFR04E“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „SUITU“ - belaidė pompa, 150PSI

3) „BRAVOBRO“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

4) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

5) „iMars 11.26“ - portabili automobilinė multimedijos sistema

6) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

Išsamiau

Daugiau nei tris savaites 81 metų pareigas einantis valstybės vadovas patyrė stiprų spaudimą iš partijos narių, kurie reikalavo, kad jis nutrauktų savo rinkimų kampaniją. Priežastis buvo pražūtingas pasirodymas pirmuosiuose debatuose prieš respublikoną Donaldą Trumpą, per kurį Amerikos prezidentas atrodė sutrikęs, mikčiojo ir nenuosekliai dėstė mintis.

Iš pradžių visos Demokratų partijos diskusijos dėl J. Bideno kampanijos ateities buvo slaptos, nors kai kurių jos narių nepasitenkinimas ir susirūpinimas nutekėjo į žiniasklaidą. Tuomet dešimtys kongresmenų (The „Washington Post“ duomenimis, kalbama apie mažiausiai 37 demokratus) viešai paragino prezidentą atsiimti savo kandidatūrą. Prie jų taip pat prisijungė keletas pagrindinių partijų finansuotojų ir net Holivudo įžymybių, įskaitant George'ą Clooney.

 

Užkulisiuose kai kurie pagrindiniai Demokratų partijos veteranai, Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris ir buvusi Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi taip pat ragino J. Bideną žengti tokį žingsnį. Jie išreiškė nuogąstavimus, kad jei J. Bidenas liks lenktynėse, jis ir Baltieji rūmai prarastų JAV Kongreso rūmų kontrolę, o D. Trumpas laimėjimo atveju liktų visiškai laisvas.

Pastarosiomis dienomis J. Bidenas, nors ir toliau viešai tvirtino kandidatuosiantis, privačiuose pokalbiuose rodė vis didesnį atvirumą galimybei pasitraukti iš rinkimų, o viceprezidentė laikoma vienu iš galimų kandidatų jį pakeisti. Dar prieš prezidentui pasitraukus iš varžybų, kai kurios apklausos rodė, kad ji turi daugiau galimybių įveikti D. Trumpą.

 

Liepos 17 dieną J. Bidenui buvo diagnozuotas koronavirusas. Politikas atšaukė kampanijos renginius ir išvyko iš Vašingtono į karantiną vasarnamyje Delavere.

Demokratų partijos suvažiavimą, kuriame partija turi apsispręsti dėl savo kandidatų į prezidentus ir viceprezidentus, planuojama surengti Čikagoje rugpjūčio 19-22 dienomis. Po birželio pradžioje pasibaigusių vidinių partijos rinkimų rezultatų J. Bidenas yra vienintelis kandidatas, sugebėjęs užsitikrinti reikiamą partijos delegatų balsų skaičių kandidatuojant į prezidentus.

Kiti pretendentai į Demokratų partijos prezidento kandidatūrą yra senatorius Markas Kelly, transporto sekretorius Pete'as Buttigiegas, taip pat valdytojai Gavinas Newsomas, Gretchen Whitmer, Josh Shapiro, Wesas Moore'as ir kiti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()