Viskas keisis labai greitai. Kas laukia pasitraukus Bidenui  ()

Apie 85 procentai demokratų mano, kad K. Harris būtų gera prezidentė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentui Joe Bidenui baigus perrinkimo kampaniją ir jo įpėdine patvirtinus viceprezidentę Kamalą Harris, demokratai dabar turi įgyvendinti precedento neturintį posūkį rinkimų ciklo pabaigoje.

Tai, kad dabartinis prezidentas nekandidatuoja į prezidentus, nėra beprecedentis atvejis, tačiau viskas, kas supa J. Bideną, pradedant susirūpinimu jo fizinėmis ir protinėmis galimybėmis atlikti savo pareigas ir baigiant kampanijos apimtimi, nuveda JAV į iki šiol netyrinėtą teritoriją, teigia „Politico“.

J. Bidenas vis dar eina JAV prezidento pareigas, kol sausio mėnesį bus inauguruotas naujas prezidentas arba kol pats nuspręs tam tikru momentu pasitraukti iš šio posto.

Kyla klausimas, kas bus demokratų kandidatas pakeisti J. Bideną. Nors faktas, kad pats J. Bidenas palaikė viceprezidentę Kamalą Harris, jai suteikia didelį postūmį ir paramą, tai nereiškia, kad jos išrinkimas yra garantuotas, praneša „Politico“.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2507

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Demokratai surengs suvažiavimą Čikagoje rugpjūčio 19–22 dienomis, o tai, kas turėjo būti „J. Bideno karūnavimas“, dabar tampa atviru konkursu, kuriame beveik 4700 delegatų turi išrinkti jo įpėdinį, rašo AP.

Kiekvienas, gavęs ne mažiau kaip 300, bet ne daugiau kaip 600 delegatų parašų, techniškai gali tapti kandidatu į prezidentus, o jie gali palaikyti tik vieną kandidatą.

 

Kadangi delegatų yra 4700, tai reiškia, kad kandidatų galėtų būti 15, tačiau realiai jų bus gerokai mažiau.

Konvento delegatai tradiciškai balsuoja už kandidatą, kuris laimėjo pirminius rinkimus arba jų valstijoje.

J. Bidenas sulaukė mažiausiai 3 896 delegatų palaikymo ir nors dabartinės partijos taisyklės neleidžia jo pakeisti kitu kandidatu, jo pritarimas K. Harris neabejotinai turės įtakos.

Remiantis AP ir Viešosios nuomonės tyrimų centro NORC apklausa, apie 85 procentai demokratų mano, kad K. Harris būtų gera prezidentė, taip mano ir 30 procentų visų gyventojų.

Jos pasirinkimas būtų pateisinamas ir finansine prasme, nes taisyklės numato, kad K. Harris gali išleisti pinigus iš J. Bidenui skirtos kampanijos, o lėšos siekia apie 91 mln. dolerių.

 

Kad nesielgtų automatiškai ir nepasirinktų K. Harris, Demokratų partija galėtų surengti atvirą suvažiavimą ir pasirinkti vieną iš kelių kandidatų.

Tokie yra Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas, Pensilvanijos gubernatorius Joshas Shapiro ir Mičigano gubernatorė Gretchen Whitmer.

Demokratai taip pat turi nuspręsti, kas būtų kandidatas į viceprezidentus, o tai vėl gali sukelti partijos susiskaldymą.

Paskutinis prezidentas, pasitraukęs iš perrinkimo, buvo Lyndonas Johnsonas, kurio Vietnamo karo išplėtimas septintajame dešimtmetyje suskaldė Demokratų partiją, tačiau jis apie savo sprendimą paskelbė 1968 m. kovą – likus aštuoniems mėnesiams iki rinkimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()