„Rusija – tai nei velnias, nei gegutė, į jokią normalią šalį nepanašu“  ()

Problema darosi vis opesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas ir politikos analitikas Dmitrijus Gordonas savo „YouTube“ kanale teigė, kad pastaruoju metu Rusijoje migrantų problema tapo dar opesnė. Šiandien Rusijos „Telegram“ kanaluose dažnai galima pamatyti, kaip atvykę tadžikai, uzbekai ir kitų Vidurinės Azijos tautų atstovai užpuldinėja rusų vyrus ir moteris. Be to, apskritai šalyje nuolat daugėja musulmonų, o tai kelia galvos skausmą FSB. Tokiose respublikose kaip Čečėnija ir Dagestanas gimstamumas tiesiog puikus, o tariamoje Jakutijoje ar Tambovo srityje – visiškai priešingai. FSB supranta, kad dar po 10-15 metų musulmonų ir stačiatikių santykis bus ne stačiatikių naudai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android vaizdo projektorius, žaidimų konsolė su 70 000+ žaidimų, išmanusis RGB šviestuvas, akumuliatorių testeriai ir kt. (Video)
2911 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-29/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Dali1“ - mini Android vaizdo projektorius

2) „Ampown GD20“ - žaidimų konsolė

3) „BLITZWILL BWL-FL-0002“ - išmanusis RGB šviestuvas

4) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „KONNWEI KW218“ - 6V-12V transporto priemonių akumuliatorių testeris (tikriklis)

6) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

Išsamiau

„Matau mokyklų vaizdo įrašus, skelbiamus iš vietų, kur gyvena daug tadžikų. Vadinasi, rusai ten sudaro mažumą. Tas pats ir vaizdo įrašuose iš žaidimų aikštelių. Tai sukuria didelį įtampos židinį. Vieną dieną burbulas gali sprogti ir tada rusai pateks į bėdą“, – pasakė Gordonas.

Štai kodėl valstybiniu lygmeniu Rusijos Federacija nusprendė daugiau „neimportuoti“ tadžikų. Tačiau jie patys stengiasi nevykti į Rusiją dirbti po to, kai Rusijos FSB pareigūnai nufilmavo ir paviešino vaizdo įrašą su demonstratyviu tadžikų teroristų, teroro akto prekybos centre „Crocus City Hall“ vykdytojų, išvaikymu.

 

Kadangi trūksta darbo jėgos, rusai pradėjo importuoti Kenijos piliečius iš Afrikos. „Jie rusiškai „nei bū nei mė“, bet stovi ir gatves šluoja. Manau, kad toliau bus šiaurės korėjiečiai. Rusijos valdžia nusprendė dabar tokius importuoti. Bet faktas tas, kad patys rusai (dažniausiai) nenori dirbti. Įsivaizduokite, jei azerbaidžaniečiai nustos rengti turgus Rusijoje, tai rusai badauti pradės. O jei kitų diasporų atstovai nustos dirbti kokį nors naudingą darbą, bus taip pat... Sakau jums, Rusija – tai nei velnias, nei gegutė, į jokią normalią šalį nepanašu...“, – sakė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()