Oro linijos išvengė CrowdStrike chaoso dėl senų Windows sistemų  ()

Southwest Airlines sistemose naudojama Microsoft operacinės sistemos 1992 metų versija – Windows 3.1. Dėl to CrowdStrike jos nepaveikė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-23 Oro linijos išvengė CrowdStrike chaoso dėl senų Windows sistemų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš pramonių, nukentėjusių nuo neseniai įvykusio globalaus CrowdStrike sutrikimo, milijonuose Windows sistemų sukėlusio Mėlynąjį Mirties Ekraną (Blue Screen of Death), buvo oro kelionės. Prasidėjus sistemos griuvimui, JAV buvo atšaukti beveik visi skrydžiai; tačiau viena iš didžiausių oro linijų nebuvo paveikta.

Kaip pranešama, Southwest Airlines nepaveikė CrowdStrike klaida, nes įvairiose jos sistemose veikia ne naujausios Windows versijos.

„Ne naujausios“ – kalbant švelniai. Dauguma Southwest Airlines sistemų įdiegta Windows 3.1 – praeito tūkstantmečio Microsoft operacinės sistemos versija – 1992 metų. Ne tik tai, bet ir oro linijų pažangiausia, darbuotojų darbo grafiko sistema, veikia Windows 95 OS – tad, ji irgi nebuvo paveikta.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kol visos kitos didžiosios JAV oro linijos – United, Delta, ir American Airlines kentė mėlynus ekranus, Southwest galėjo įsijungti Solitaire, SkiFree, ar bet kokias senovines šiose sistemose įdiegtas skaičiavimo programas. Žinoma, tai reiškė, kad ji išlaikė visišką orlaivių, darbuotojų, ir klientų duomenų kontrolę visą sutrikimo laiką.

 

Southwest jau seniai buvo (ir tebėra) kritikuojama dėl senovinių Windows versijų naudojimo, bet su CrowdStrike sutrikimu susitvarkė. Jei nesugedę…

Kosta Andreadis
www.tweaktown.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()