Pastatė į vietą. Atpildas Orbanui  ()

Dauguma ministrų pareiškė nepritariantys Vengrijos žingsniams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio politikai ir saugumui Josepas Borrellis sakė, kad kiti ES valstybių narių užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikimai vyks Briuselyje, o ne Budapešte, dėl Vengrijos pozicijos karo Ukrainoje atžvilgiu.

Kalbėdamas po ministrų susitikimo Briuselyje, J. Borrellis sakė, kad tokį sprendimą priėmė po to, kai dauguma ministrų pareiškė nepritariantys Vengrijos žingsniams, kai ji liepos 1 d. perėmė pirmininkavimą ES Tarybai, pranešė „Reuters“.

Jis pridūrė, kad tarp ES narių nebuvo sutarimo, ar dalyvauti susitikime, kuris planuojamas 28-29 dienomis, rugpjūtį, o po to – gynybos ministrų susirinkimas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android vaizdo projektorius, žaidimų konsolė su 70 000+ žaidimų, išmanusis RGB šviestuvas, akumuliatorių testeriai ir kt. (Video)
2911 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-29/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Dali1“ - mini Android vaizdo projektorius

2) „Ampown GD20“ - žaidimų konsolė

3) „BLITZWILL BWL-FL-0002“ - išmanusis RGB šviestuvas

4) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „KONNWEI KW218“ - 6V-12V transporto priemonių akumuliatorių testeris (tikriklis)

6) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

Išsamiau

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis sakė siūlęs surengti užsienio reikalų ministrų susitikimą Ukrainoje, tačiau Vengrija balsavo prieš pasiūlymą.

J. Borellis pareiškė, kad dauguma ministrų taip pat nori, kad Vengrija patirtų „simbolinių“ pasekmių po to, kai Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas atvyko į Maskvą derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu be kitų ES narių paramos.

„Turime pasiųsti signalą, net jei jis simbolinis“, – žurnalistams Briuselyje po paskutinio ES užsienio reikalų ministrų susitikimo prieš vasaros atostogas sakė J. Borellis.

Vakar vykusiame susitikime daugelis ES užsienio reikalų ministrų išreiškė griežtą Budapešto pozicijos pasmerkimą tiesiogiai savo Vengrijos kolegai Peteriui Sijartui, praneša „Reuters“.

 

„Tai buvo labai aišku ir pakartota taip, kad nekilo vietos abejonėms“, – sakė Portugalijos užsienio reikalų ministras Paulo Rangelis.

Kartu P. Sijarto šį sprendimą apibūdino kaip „vaikišką“.

ES šalys, tarp jų Švedija, Suomija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija ir Danija, taip pat Europos Komisija dėl Vengrijos pirmininkavimo jau sumažino savo dalyvavimą ES ministrų susitikimuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(346)
(24)
(322)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()