„Putino baudžiauninkai grįžta prie savo šaknų.“ Atjungiami bankai, mob. ryšys ir internetas. „Tai tik pradžia“  ()

Smarkiai sutriko bankų, viešojo transporto ir mobiliojo ryšio paslaugos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-30 „Putino baudžiauninkai grįžta prie savo šaknų.“ Atjungiami bankai, mob. ryšys ir internetas. „Tai tik pradžia“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Vyriausios žvalgybos valdybos (GUR) kibernetiniai specialistai sėkmingai įsilaužė į Rusijos bankininkystės ir kitas mokėjimo sistemas trečiadienį, liepos 24 d., rašo NV.

Dėl liepos 23-iosios rytą prasidėjusios kibernetinės atakos nustojo veikti arba buvo gerokai sulėtėjusios mokėjimo sistemos, bankų mobiliosios aplikacijos, viešojo transporto mokėjimo sistemos ir kt. Dėl įsilaužimo taip pat visoje šalyje buvo sutrikdyta pagrindinių Rusijos mobiliojo ryšio operatorių ir interneto tiekėjų veikla.

Vartotojai praneša, kad negali pasiekti kelių pagrindinių šalies bankų skaitmeninių paslaugų. Internetinės paslaugos neveikia arba buvo labai pablogėjusios „Alfa-Bank“, „Sberbank“, „Raiffeisen Bank“, „VTB Bank“, „RSHB Bank“, „Gazprombank“, „Tinkoff Bank“ ir „iBank“.

[EU+Kuponai] Pasaulinė 4G LTE išmanaus laikrodžio premjera, žibintuvėliai, išskirtinis delninis skaitmeninis osciloskopas, karšto oro gruzdintuvė ir kt. (Video)
2969 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW28A, SUPFW28C, SUPFW28D“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „FNIRSI DSO152“ - delninis skaitmeninis osciloskopas

3) „Proscenic T21“ - 1700W, 5.5L karšto oro gruzdintuvė su APP

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Zeblaze Thor Ultra“ - premjera išmaniojo laikrodžio su 4G LTE, GPS ir kt.

6) „Astrolux EP03“ - 2050Lm žibintuvėlis

Išsamiau

Be bankų ir kitų mokėjimo sistemų, gyventojai negalėjo naudotis mobiliojo ryšio ar mobiliojo interneto paslaugų teikėjais „Beeline“, „MegaFon“, „Tele2“, „Rostelecom“.

 

Žvalgybos šaltinis „Kyiv Post“ sakė: „Iš tikrųjų rusai pasiekia „specialiosios karinės operacijos tikslus“, kuri, kaip žinome, „vyksta pagal planą“, o V. Putino baudžiauninkai grįžta prie savo „šaknų“ ir „dvasinių saitų“: „NATO“ internetas daro vis mažesnę įtaką rusų gyvenimui, o internetinės paslaugos nyksta kaip „priešo liberalios vertybės“ medinių skaitliukų, popierinių taupomųjų knygelių ir urvų paveikslų, skirtų apskaitai, pavidalu.

Rusijoje jau buvo pripažinta, kad plačiai išplitęs interneto paslaugų sutrikimas yra „politiškai motyvuotų įsilaužėlių“ atakos rezultatas. Ukrainos žvalgyba pranešė, kad ataka tęsiasi ir toli gražu nesibaigė.

 

„Dedame visas pastangas, kad paspartintume šį procesą ir sugrąžintume maskviečius į laikus, kai Bitcoinas, akcijos ar net doleris neturėjo jokios įtakos jų gyvenimui. Galų gale, jie tiesiog neturės prieigos prie jų“, – sakė GUR šaltinis.

Liepos 15 d. GUR specialistai kartu su savanorių įsilaužėlių bendruomene užpuolė apie 100 Rusijos žiniatinklio išteklių. Bendra kibernetinė ataka buvo skirta sunaikinti vidinius duomenis, priklausančius toms įmonėms, kurios remia Rusijos valstybinio sektoriaus agentūras, kariaujančias prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(222)
(6)
(216)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()