„Jis bando manevruoti.“ Tai jau ypatingas ritualas  ()

Jis su V. Putinu žaidžia ypatingą žaidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A. Lukašenka netikėtai išvyko pas V. Putiną į Valaamo salą, kur yra garsus stačiatikių vienuolynas. 

Kodėl Aleksandras Lukašenka susitiko su Vladimiru Putinu? Tinklalapis „Charter97.org“ apie tai kalbėjosi su garsiu Ukrainos politologu, taikomųjų politikos tyrimų centro „Penta“ vadovu Vladimiru Fesenko:

„Nemanau, kad šiam susitikimui yra kokia nors ypatinga priežastis. Kalbant apie susitikimo dekoracijas, jie jau buvo susitikę Valaame (susitikimas įvyko 2019 m.).

Atkreipiu dėmesį, kad V. Putinui apsilankymas Valaame yra ypatingas ritualas, o A. Lukašenka prisitaiko. Sakyčiau, A. Lukašenkos susitikimai su V. Putinu jau yra ypatingas ritualas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi el. paspirtukai su 6000W, 80km/h, 60V 30Ah Samsug baterija, SUP irklentės, TWS ausinės, pūstuvai-siurbliai ir kt. (Video)
3517 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučiama SUP irklentė

2) „BlitzWolf BW-FYE15“ - TWS ausinės su trigubomis dinaminėmis tvarkyklėmis

3) „MECO ELEVERDE ME-CR1“ - akumuliatorinis pūstuvas-siurblys

4) „YUME HAWK PRO“ - el. paspirtukas su 6000W, 60V 30Ah Samsug baterija ir kt.

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „DIDEEP“ - nardymui skirtas deguonies balionas

Išsamiau

Tik Baltarusijos diktatoriui tai yra pinigų prievartavimo ir prekybos ritualas. Gal yra netiesioginis ryšys su esama situacija, bet A. Lukašenka ištrauks pinigų kažkokiomis nuolaidomis Rusijai, naujiems bendriems veiksmams.

Manau, jei dabar šiame susitikime Lukašenka sugebės išmušti dar vieną pinigų ar materialinių išteklių dalį, jis pažadės Putinui ką nors naujo. Pavyzdžiui, jis padarys pareiškimą prieš Ukrainą arba prieš Vakarus. 

Įdomu tai, kad A. Lukašenka stengiasi aplankyti V. Putiną aplinkoje, kurioje Kremliaus savininkas yra labiau atsipalaidavęs. Įskaitant vasarą, lankantis šventose vietose arba kai V. Putinas atostogauja. Tokiomis sąlygomis jis gauna naudos. Tokia yra šios jo kelionės prasmė.

 

Be to, dabar A. Lukašenka taip pat žaidžia Kinijos korta. Jis vis labiau virsta dviejų ponų – ir Maskvos, ir Pekino – tarnu. Ir bando žaisti sakydamas: „Aš taip pat turiu kitą vyresnį draugą“. Leiskite pabrėžti, kad jis su V. Putinu žaidžia ypatingą žaidimą. Tačiau dabar A. Lukašenkos veiksmų laisvė yra daug mažesnė nei anksčiau.

Santykiai su Kinija A. Lukašenkai suteikia jam naujų galimybių bent iš dalies susilpninti priklausomybę nuo Maskvos. Jis bando manevruoti, pasinaudodamas tam tikru Kinijos protektoratu.

 

O su Šiaurės Korėja A. Lukašenka eina numintu Kremliaus keliu, kartodamas savininko, neseniai ten apsilankiusio, kelią.

Nemanau, kad yra didelių rezervų ir išteklių plėtoti santykius tarp KLDR ir Baltarusijos.

Nepaisant to, žinote, tai gali būti pasakyta griežtai, bet A. Lukašenka gali gauti šiek tiek trupinių nuo savininko stalo (santykiuose su KLDR). Išryškėja toks trikampis: Rusija gaus karinę techniką, amuniciją, ginklus iš Kim Jong-uno, o Šiaurės Korėjai atlygins ne tik Rusijos Federacija, bet ir Baltarusija.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(12)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()