„Be Pekino įtakos Maskva nekeis savo elgesio.“ Kinijos vaidmuo  ()

Reikalingas Pekino spaudimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-26 „Be Pekino įtakos Maskva nekeis savo elgesio.“ Kinijos vaidmuo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos prezidentas Petras Pavelas mano, jog tam, kad taikos derybos duotų rezultatų, į jas reikėtų įtraukti Kiniją.

Jis tai pareiškė interviu STK, praneša IDNES.

P. Pavelas pabrėžė, kad derybos neturės prasmės, jei Rusija ir toliau kels Ukrainai kenkiančius reikalavimus. Kartu jis pažymėjo, kad be Pekino įtakos Maskva nekeis savo elgesio ir nuomonės dėl karo prieš Ukrainą užbaigimo.

„Jei Kinija to nepadarys, Rusija nejaus vidinio poreikio veikti. Priešingai, ji bandys įgyti sau pranašumą. Arba mūšio lauke, arba tarptautinės politikos lauke“, – aiškino P. Pavelas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Puikios saulės panelės, lazeriniai nivelyrai, „Xiaomi“ orų stotelės, išmanieji laikrodžiai ir kt.
3090 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FSP200“ - 200W portabilios saulės panelės

2) 16 linijų lazeriniai nivelyrai su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su baterija ir įkrovikliu

5) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

6) „FunWater SUPFR01D“ - pripučiamos SUP irklentės

Išsamiau

Liepos 23 d. užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba lankėsi Kinijoje, kur surengė trijų valandų pokalbį su Kinijos kolega Wang Yi. Susitikime buvo aptarti Kyjivo ir Pekino santykiai, Rusijos ir Ukrainos karas bei Kinijos Liaudies Respublikos taikos iniciatyva. Vėliau Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad pagrindinė derybų tema – būdų, kaip sustabdyti Rusijos agresiją, paieška ir galimas Kinijos vaidmuo kuriant stabilią ir teisingą taiką.

 

JAV Valstybės departamentas komentavo derybas ir pažymėjo, jog Ukraina visada pasiruošusi deryboms, kad būtų pasiekta teisinga ir ilgalaikė taika. Tačiau Rusija joms nerodo pasirengimo.

Ilgametė ir patikima Rusijos prekybos sąjungininkė Kinija Rusijos puolimą prieš Ukrainą vadina „krize“, o ne karu. Viešai Pekinas palaiko Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą, bet kartu didina bendradarbiavimą su Maskva, rengia aukščiausio lygio susitikimus su rusais ir kalba apie „visapusę partnerystę“.

2022 metais Pekinas pristatė savo taikos Ukrainoje viziją. Planas turėjo gana abejotinų pozicijų, tokių kaip „vienašalių sankcijų atšaukimas“ ir paliaubos de facto be sąlygos išvesti okupacines pajėgas.

 

Kinija nedelegavo savo atstovo į birželį Šveicarijoje vykusį taikos viršūnių susitikimą. Kinijos Liaudies Respublika reikalavo susodinti Rusijos atstovus prie stalo su pasaulio lyderiais, tačiau tokia sąlyga per pirmąjį viršūnių susitikimą nebuvo įmanoma. Apskritai Kinija tvirtina, kad karą reikia užbaigti derybomis.

Ukraina pabrėžia Kinijos vaidmens svarbą kuriant taiką, nes ji turi įtakos Rusijai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()