Perbėgo į Rusijos pusę. Neįtikėtina kas nutiko buvusiam SBU pulkininkui (Foto, Video)  ()

Įtariamasis buvo užfiksuotas vaizdo stebėjimo kameromis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiauriniame Maskvos priemiestyje po „Toyota Land Cruiser“ liepos 24 d. rytą suveikė sprogstamasis užtaisas, dėl ko kilo nesusipratimų, kuris Rusijos šnipas buvo tikrasis taikinys.

Taikinys buvo identifikuotas kaip 49 metų GRU majoras Andrejus Torgašovas, teigiama Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovės Irinos Volk įraše jos oficialiame „Telegram“ kanale. I. Volk sakė, kad bomba sprogo jam ir jo žmonai Majai įsėdus į transporto priemonę.

Kitas „Telegram“ kanalas „MK: skubios naujienos“ nurodė, kad A. Torgašovas yra karinio dalinio 33790, palydovinio ryšio centro, esančio Maskvos regione, vado pavaduotojas.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2309 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pranešimuose tiek Rusijos pagrindinėje, tiek socialinėje žiniasklaidoje teigiama, kad sprogimas prilygo 0,5 kilogramo trotilo. Žinutėse iš įvykio vietos rašoma, kad karininkas neteko abiejų kojų, o jo žmona patyrė veido sužalojimus. Abu buvo perkelti į Gorodskaja ligoninę, A. Torgašovas yra kritinės būklės.

Tačiau trečiadienio popietę paskelbti pranešimai verčia suabejoti ankstesniais teiginiais, nes tiek A. Torgašovas, tiek jo žmona kalbėjosi su Rusijos žiniasklaida, patvirtindami, kad jie nedalyvavo ir kad sužeista kita pora. A. Torgašovas sakė, kad „niekada neturėjo Land Cruiser“ ir net negyveno toje vietovėje.

 

Kanalas „Baza“ nurodė, kad sužeistasis buvo kitas karininkas – Rusijos generalinio štabo pulkininkas, turėjęs tą patį vardą kaip ir GRU karininkas, bet dirbęs kariniame dalinyje 45807, kuris taip pat susijęs su Rusijos karine žvalgyba.

 

Pasak policijos atstovo, tyrėjai, įskaitant sprogmenų ekspertus, buvo įvykio vietoje, o įtariamasis buvo užfiksuotas vaizdo stebėjimo kameromis, antradienio vakarą po automobiliu pritvirtinantis sprogmenį. Dabar manoma, kad tai buvo teroristinis išpuolis, o tai rodo Ukrainos specialiųjų tarnybų dalyvavimą.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailo Podoliakas neigė, kad yra susijęs su išpuoliu. Jis pasakė: „Kiek suprantu, ten buvo sugedusi įranga. Žinoma, mes neturime su tuo nieko bendra“.

Jis sakė, kad Kyjivas atidžiai stebi situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()