Jie daro priešingai nei įsakė Putinas. Situacija Rusijoje tapo nekontroliuojama  ()

Gyvenimo trukmė Rusijoje ir toliau mažėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir jo dekretas, jog Rusija iki 2030 m. turi pagaminti 1000 orlaivių, taip ir jo gegužės 7 d. sprendimas, kad gyvenimo trukmė per tą patį laikotarpį turėtų pailgėti penkeriais metais, jau žlunga.

Netrukus po to, kai gegužės 7 d. penktą kartą buvo inauguruotas Rusijos prezidentu, Vladimiras Putinas išleido dekretą, kuriame išdėstė nacionalinius tikslus 2030 ir 2036 metams. Deklaracija apėmė tokias sritis kaip ekonomikos plėtra, gyvenimo sąlygų gerinimas, skaitmeninė transformacija, gimstamumo, diegiant „tradicines vertybes“ didinimas, gerinant aplinką ir ilginant gyvenimo trukmę.

Dekrete V. Putinas nurodė, kad vienas iš jo tikslų buvo: „Pailginti gyvenimo trukmę iki 78 metų laikotarpiu iki 2030 m. ir pasiekti 81 metus iki 2036 m.“.

[EU+Kuponai] Premjera, kokios dar nebuvo! Portabilus TV ir garso kolonėlė viename. Nustebsite sužinoję, ką sugeba šis daikčiukas + monstrinės energijos stotelės
2930 2

Premjeros pasiūlymas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Monster VMay“ - portabilus TV ir garso kolonėlė viename

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

Šią savaitę federalinės valstijos statistikos tarnybos „Rosstat“ paskelbti skaičiai parodė, kad per 12 mėnesių laikotarpį, nuo 2023 m. liepos mėn. iki 2024 m. birželio mėn., vidutinė gyvenimo trukmė sumažėjo ir dabar yra 73,24 metų, tai yra tokia pati, kaip ir 2017 m.

2018 m. V. Putinas paskelbė, kad „tikėtina sveikatos trukmė“, t. y. laikotarpis, per kurį asmuo gali tikėtis gyventi be rimtų ligų ar sužalojimų, būtų geresnis šalies gyvenimo kokybės pagerėjimo matas nei tiesioginė „gyvenimo trukmė“.

 

Pasaulio sveikatos organizacijos teigimu, remiantis paties Kremliaus skaičiais, Rusijai taip pat nepasisekė. 2019 m. sveiko gyvenimo būklė siekė 64,2 metų ir buvo paskelbtas tikslas iki 2024 m. ją padidinti iki 67 metų. „Rosstat“ paskelbti skaičiai parodė, kad 2023 m. ji iš tikrųjų sumažėjo vidutiniškai iki 61,37 metų.

Rusijos demografijos analitikas Aleksejus Rakša, komentuodamas šiuos duomenis, kritimo priežastį sieja su daugeliu veiksnių, įskaitant sparčiai didėjantį eismo įvykių skaičių, piktnaudžiavimą alkoholiu, ekstremalius vasaros ir žiemos orus kartu su energijos tiekimo trūkumu ir, žinoma, lemtingu karu Ukrainoje.

 

A. Rakša sakė: „Tokioje situacijoje negali būti nė kalbos apie 78 metus iki 2030 m. Be to, net atsargesnės „Rosstat“ prognozės akivaizdžiai neišsipildys.

JT Ekonomikos ir socialinių reikalų departamentas teigia, jog situaciją dar labiau pablogina gimstamumo sumažėjimas Rusijoje – dar vienas V. Putino gegužės tikslas, kuris žlunga. Agentūra 2022 metais įvertino, kad Rusijos gyventojų skaičius per metus mažėja daugiau nei 300 000, todėl iki 2050 m. jis sieks iki 133 mln.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()